El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Oficial: l'Alcoyano jugarà el dissabte 18 de juliol a les 20.00h la semifinal davant l'Intercity

Oficial: l'Alcoyano jugarà el dissabte 18 de juliol a les 20.00h la semifinal davant l'Intercity

El club alcoià ha confirmat l'horari de les semifinals del play off a 2B i, també, el de la final

Més informació

Oficial: l'Alcoyano jugarà el dissabte 18 de juliol a les 20.00h la semifinal davant l'Intercity

Els propietaris de les mascotes d'Alcoi sí que hauran de fer les proves d'ADN als seus animals

Multitudinari plenari / R. Lledó
El govern municipal i Ciutadans han votat en contra de la moció presentada per la plataforma 'Alcoi en contra de l'ADN a Alcoi'

La Plataforma en construcció 'Alcoi en contra de l'ADN caní' ha presentat la seua moció al plenari del 18 de desembre de l'Ajuntament d'Alcoi. En celebrar-se la votació, a continuació, hi ha hagut crits per part de membres assistents que estaven a favor de la moció. L'únic grup que no havia manifestat la postura del seu vot públicament era Ciutadans, que finalment ha votat en contra. Abans de celebrar-se la votació, la plataforma ha dit que en cas de no aprovar-se la moció es produiran "manifestació i desobediència ciutadana".

La Plataforma en construcció 'Alcoi en contra de l'ADN caní' ha presentat la seua moció al plenari del 18 de desembre de l'Ajuntament d'Alcoi. A aquesta moció es demanava, entre altres aspectes, que "es modifique l'ordenança municipal reguladora sobre la tinença d'animals i que s'elimine tot sobre l'ADN". El govern municipal i Ciutadans han votat en contra. Abans de celebrar-se la votació, la plataforma ha destacat que en cas de no aprovar-se la moció es produiran "manifestació i desobediència ciutadana".

En molts moments dels torns de paraula dels regidors, no s'ha pogut escoltar la seua intervenció per la gran quantitat de gent que hi havia al Saló de Plens. En celebrar-se la votació, a continuació, hi ha hagut crits per part de membres assistents que estaven a favor de la moció.

L'únic grup que no havia manifestat la postura del seu vot públicament era Ciutadans, que finalment ha votat en contra. Ha al·legat que "ningú té la raó al 100%" en aquest assumpte i que en els tres últims punts estaven d'acord. En els tres últims punts de la moció, apareixia que es realitze campanyes d'actualització del cens municipal d'animals, campanyes informatives per als propietaris i la construcció de 'pipicans' en zones de trànsit habitual dels ciutadans. En l'únic punt on no estaven d'acord és en el de la prova d'ADN.

El govern municipal, que també ha votat en contra de la moció de la plataforma, ha indicat que "és la primera ocasió en què els funcionaris estan controlant propietaris i animals". Els compromisos del PSOE són "posar en ordre el cens municipal, vacunar tots els gossos o controlar els gossos que deixen excrements".

A favor de la moció (és a dir, en contra de les proves d'ADN) han votat PP, Guanyar i Compromís. Pel que fa al Partit Popular, han destacat que "les persones que tenim animals de companyia ens sentim desprotegits amb el govern" per la falta de campanyes de conscienciació. El PP també ha recordat que Alcoi fa "6 anys que no té contracte de la brossa" i que "els veïns estan farts de la brutícia".

Sobre els "incompliments el govern" ha parlat també Guanyar Alcoi. Igual que els populars, també han recordat que Alcoi no té contracte de la brossa. Sobre la campanya de conscienciació per les proves d'ADN, la coalició d'esquerres ha destacat que "la campanya no és col·locar 4 cartells" sinó que "la vertadera campanya l'ha fet la Plataforma 'Alcoi contra l'ADN caní".

Compromís s'ha dirigit al govern municipal i Ciutadans dient que "tots els anys s'haurien de fer campanyes d'informació". Sobre el PSOE, la formació nacionalista destaca que "en els compromisos que ha destacat el govern municipal no són necessàries les proves d'ADN".