El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els propietaris dels terrenys de la urbanització l'Alamí d'Ibi ja poden construir després de 10 anys

Zona de l'Alamí / Aj. Ibi

Rafael Serralta, alcalde d'Ibi, ha avançat que “aquesta zona quedarà totalment renovada, mostrant una cara d'acord amb el que és Ibi i sent una extraordinària entrada al municipi”.

La urbanització de l'Alamí a Ibi ha quedat desbloquejada i ja es poden reiniciar les històriques obres en aquesta zona. Són 10 anys de paralització i ara ja podran començar la construcció de les seues vivendes en 2021.

El conveni aprovat arbitra les bases de col·laboració i compromisos entre les parts per a l'adequat desenvolupament i execució del citat Programa d'Actuació Integrada (PAI), que permeten la seua total finalització i conclusió. Per tant, es rehabilita a la mercantil Betula Servicios Integrales, S.L. com a agent urbanitzador i es procedeix a desenvolupar les obres d'urbanització pendents d'executar, així com la reposició de tots els elements deteriorats per la paralització per a la seua recepció definitiva pel consistori iberut. Al seu torn, el Consell Jurídic Consultiu va emetre dictamen, el passat 20 de setembre, en el qual estima parcialment la reclamació formulada per la constructora i li reconeix el dret a ser indemnitzada amb 904.581 €, per la revocació de la seua condició d'agent urbanitzador, i amb 460.236 €, per la confiscació dels avals, sumant un total 1.364.818 € en diverses anualitats per l'Ajuntament d'Ibi.

Entre les obres pendents d'executar estan la demolició de les línies aèries de baixa, alta tensió i fibra òptica; la instal·lació del cablejat aeri de mitjana tensió corresponent a l'entroncament aeri subterrani localitzat al sud, fora del sector; la instal·lació del cablejat aeri de baixa tensió corresponent a l'entroncament aeri subterrani localitzat en el vial Onil; el cablejat de fibra òptica, a passar per les canalitzacions executades sota el viari de la urbanització; l'entroncament de la línia subterrània de mitjana tensió que connecta la subestació amb el sector i l'execució del projecte d'instal·lació d'una línia subterrània de mitjana tensió de 20 kv. Obres que es troben descrites i valorades en l'“Informe de valoració del cost de compleció i finalització de les obres d'urbanització”.

Obres i reivindicacions històriques

Rafael Serralta, alcalde d'Ibi, ha avançat que “aquesta zona quedarà totalment renovada, mostrant una cara d'acord amb el que és Ibi i sent una extraordinària entrada al municipi”. Afegia, “amb la finalització urbanística d'aquest sector i la posada a la disposició dels iberuts dels seus parcs i jardins; amb la pròxima demolició de les antigues cases dels mestres per a la creació d'una nova zona esportiva, ampliant, d'aquesta manera, el poliesportiu municipal amb un mòdul d'atletisme; amb la pròxima construcció del nou parc de bombers en terrenys confrontants; al que, a més, se suma la gran prioritat municipal, la construcció en l'Alamí de la Residència per a Persones Majors Dependents, aquesta àrea es convertirà en un referent local per la quantitat de serveis i zones d'esplai i passeig”.

Els projectes ja estan en marxa per a poder gaudir d'ells en 2021, però matisava “mancant el Centre Geriàtric que, a pesar que ja està redactat el projecte arquitectònic i llocs a la disposició de la Generalitat els terrenys municipals, seguint les instruccions de la Conselleria, la seua construcció segueix bloquejada a València. Encara així, no cessarem en la nostra obstinació fins que, per fi, Ibi aconseguisca tindre un centre d'aquestes característiques”.

El tinent alcalde d'Urbanisme, Santiago Cózar, considera que l'acord és avantatjós per a l'Ajuntament, tenint en compte la reducció en més d'un 80% de la quantia que inicialment reclamava l'empresa, més de 8 milions d'euros, i l'eliminació de la conflictivitat judicial. Segons explicava, va ser l'alcalde, Rafael Serralta, el que va incitar a una solució fora dels tribunals i qui ha liderat aquest acord aconseguit, que era d'interés general per al municipi i que comporta que els propietaris de terrenys en la zona puguen començar a construir els seus habitatges en breu.