El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els pubs d'Alcoi volen obrir fins a la 1 de la matinada com passa en Elda, Sax o Villena

Imatge d'un pub d'Alcoi, recent
  • Els hostalers confien que en els pròxims dies es convoquen noves reunions per a consensuar solucions i “per a evitar que molts pubs i discoteques que temen pel seu futur i que semblen abocats al tancament,

La patronal comarcal FEDAC defensa els negocis d'oci nocturn i demana la Generalitat i els ajuntaments que siguen flexibles amb les normatives que afecten aquests establiments. La majoria de pubs i discoteques d'Alcoi estan tancades quan en localitats com ara Elda, Sax o Villena obrin fins a la 1 de la matinada.

Estan molt preocupats i temen seriosament per la supervivència dels seus negocis i per tant, de les persones que treballen per a ells de manera directa i indirecta. Cambrers, discjòqueis i també distribuïdors de begudes, per exemple.

I és que en Alcoi, dels considerats com pubs i discoteques, només obrin, però han hagut de canviar la seua llicència d'activitat per a poder fer-ho. Diuen que l'Ajuntament els ha donat facilitats per a fer-ho i que no els han cobrat taxes, però demanen més empatia i col·laboració. Concretament volen que els deixen obrir fins a la 1 de la matinada tal com passava abans de l'estiu.

Ana Abad, del pub Karma, i Mauro Rodríguez, de l'Sports Passion, en representació de FEDAC demanen, per tant, “sensibilitat, flexibilitat i solucions, perquè al maig sí que se’ns permetia i ara no. No ho entenem”.

Agraeixen, no obstant això, l’interés i col·laboració de l’alcalde de la ciutat, Toni Francés i dels representants de les regidories amb competències en aquest assumpte com són Lorena Zamorano, Alberto Belda i Vanessa Moltó, “però els sol·licitem un esforç per a aconseguir una solució satisfactòria per a totes les parts sense deixar de costat el compliment estricte de les normes de seguretat sanitàries. Si en altres poblacions és possible, ací hauria de ser-ho”, asseguren.

Abad i Rodríguez confien que en els pròxims dies es convoquen noves reunions per a consensuar solucions i “per a evitar que molts pubs i discoteques que temen pel seu futur i que semblen abocats al tancament, puguen sobreviure. Hi ha molts llocs de treball en joc. No sols directes com a cambrers o discjòqueis. També indirectes com els proveïdors o els tècnics de manteniment”, conclouen els representants de FEDAC.