El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els Reis ja tenen ajudants per a la cavalcada: l'Associació Sant Maure Màrtir, els Almogàvers i ASOAR

L'Ajuntament d'Alcoi anuncia les tres entitats alcoianes que enguany donaran suport als tres Reis d'Orient en la cavalcada. Una associació religiosa, un club esportiu i una filà.

El pròxim 5 de gener tindrà lloc la cavalcada de Reis a Alcoi, que compleix 135 anys. I com cada any, es tria tres entitats alcoianes perquè acompanyen a Sas Majestats i els ajuden amb tota la faena que suposa omplir la ciutat d'il·lusió. Carol Ortiz, regidora de festes, diu que "l'acompanyament dels tres Reis Mags a Alcoi és la més clara representació de la important participació social que el Nadal alcoià té a la nostra societat. Una representació on participen desenes d'entitats alcoianes de l'ampli i ric teixit associatiu que tenim a la ciutat. Més de mil de persones, que s'impliquen, treballen i es deixen la pell, i tots ells són importantíssim perquè la màgia del Nadal Alcoià, únic al món, ens faça somiar i il·lusionar-nos any rere any, fent realitat els somnis infantils!".

L'Associació Sant Mauro Màrtir és una organització religiosa centrada en la difusió cultural al voltant de la festivitat d'un dels patrons d'Alcoi, Sant Maure. Pròximament es compliran 400 anys d'aquesta celebració, i 100 de la fundació de l'associació. ASOAR és l'associació d'àrbitres de bàsquet a Alcoi, que arbitren els partits de lliga local i els Jocs Esportius. I la Filà Almogàvers és una de les 28 entitats festeres de la ciutat, fundada l'any 1933.