El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els reptes de la Formació Professional Dual s'aborden en Alcoi

El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha inaugurat la jornada.

En la trobada celebrada a Alcoi s'han presentat els projectes d’FP Dual de tres destacats centres integrats públics de Formació Professional (CIPFP) entre ells el CIP FP Batoi.

130 docents de les comarques alacantines s'han reunit a l'IVAM CADA Alcoi en el marc de la jornada ‘Difon FP Dual’. El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha inaugurat la jornada, mentre que la ponència central de la trobada l’ha impartida el viceconseller de Formació Professional del Govern d’Euskadi, Jorge Arévalo, qui ha abordat els reptes de futur de l’FP Dual.

Amb aquestes jornades es vol oferir un espai de participació i de formació per al col·lectiu docent, presentar noves tendències educatives i projectes innovadors i reflexionar conjuntament sobre cap on ha de caminar l’FP Dual valenciana”, subratlla el secretari autonòmic, Miquel Soler, i apunta que “volem millorar la comunicació entre el sector productiu i els centres de Formació Professional perquè és fonamental que els centres educatius coneguen de primera mà els requeriments de les empreses a l’hora de contractar, i que les empreses coneguen les titulacions que ofereix actualment el catàleg d’FP".

Aquestes trobades tenen com a objectiu contribuir a la difusió del coneixement de la Formació Professional Dual i propiciar una reflexió sobre els desafiaments i oportunitats perquè aquesta assolisca uns nivells òptims de qualitat. Les trobades van arrancar a València i, després de passar per Castelló, aquest 26 de novembre tanquen el cicle a Alcoi amb el títol ‘L’abecé de l’FP Dual’.

En total, ‘Difon FP Dual’ ha arribat a més de 400 de docents, ja que als 130 que s’han reunit hui al Centre d’Art d’Alcoi se sumen els 70 que van participar en la jornada de Castelló del passat dia 19 i els 200 que es van trobar el 14 de novembre a València.