El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els reptes del tèxtil valencià, a debat en les comarques centrals

Inauguració de la trobada, a càrrec de Begoña Cantó, refectura d’estudis del campus. Està acompanyada per Manuel Expósito, president del comité organitzador; Miquel Lorente, director general d’Economia Sostenible; i Alberto Belda, regidor d’Empresa.

Alcoi i Ontinyent acullen reunions de debat sobre l'economia valenciana, organitzades per la Fundació Nexe. En el cas d'Alcoi s'han celebrat en el Campus d'Alcoi de la UPV, amb la participació d'empresaris i representants institucionals.

El Campus d'Alcoi de la UPV ha acollit la primera part del 'Workshop d'Economia Valenciana', una trobada organitzada per la Fundació Nexe i que té com a objectiu provocar la reflexió i el debat sobre els reptes principals del clúster tèxtil valencià.

Tal com expliquen des de la Fundació Nexe, el tèxtil valencià es concentra en les comarques centrals, "i va més enllà del sector en sentit estricte". Perquè manté "tota la cadena productiva", des d'obtenció de fibres fins als productes confeccionats, passant pel disseny, logística o distribució, i amb subministradors especialitzats com tecnologia tèxtil o productes químics específics. "Òbviament, també genera una gran quantitat de llocs de treball indirectes en múltiples sectors industrials i de servicis depenent de l'evolució de l'activitat del clúster".

I ací és on entra la reunió celebrada a Alcoi, on s'ha debatut sobre els "reptes fonamentals" als que s'enfronta el sector, en un moment en el qual es veu superada la crisi del 2008 i es viuen els primers anys de recuperació de l'activitat. I un dels principals focus d'atenció s'ha posat a la necessitat d'estar coordinats entre empresaris, i també amb les diferents institucions. "El clúster és actualment una exigència de mercat, i cal doncs governar-lo de forma eficaç, des del mateix territori, la qual cosa obliga a la participació de molts diversos actors. Un debat legal, social i territorial ineludible", expliquen des de la Fundació Nexe.

La trobada de debat s'ha celebrat en dos sessions, la primera a Alcoi i la segona a Ontinyent.