El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els sanitaris d’Alcoi es concentren contra les cites mèdiques de 4 minuts

Darrera concentració de metges a Alcoi / AM

Un exemple: Segons la plataforma dels metges hi ha pacients que “estan més de 2 anys esperant una pròtesi de genoll que no arriba”.

Aquest divendres 27 d’agost, sanitaris de l’Hospital Verge dels Lliris han organitzat una nova concentració per tal de mostrar les seues reivindicacions. Entre d’altres, “defensen l’assistència sanitària pública”. La plataforma de metges també mostra la seua preocupació per “l’Atenció primària dels nostres centres”. Segons la plataforma, el cas més extrem és el d’un metge de família que va atendre en un matí a 61 persones, el que suposa consultes de 4 minuts de durada.

La plataforma de metges es concentrarà al Verge dels Lliris de nou contra “la precarietat en l’atenció sanitària”. Una altra de les reivindicacions que fan els metges i una realitat que volen posar de palés són les llistes d’espera. Segons la plataforma dels metges hi ha pacients que “estan més de 2 anys esperant una pròtesi de genoll que no arriba”.


Aquesta no és la primera concentració que està oberta a tota la ciutadania. Uns 70 sanitaris del Verge dels Lliris, en les últimes setmanes, s’han concentrat a les portes de l’Hospital. La darrera fou el 6 d’agost i entre d’altres denunciaven les "carències estructurals de personal i tecnologia", i asseguren que no és conseqüència de la pandèmia, sinó el resultat d'anys "d'inacció". Cal destacar que dies abans s’havia negociat el pla d’urgències durant l’estiu.