El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els sanitaris d’Alcoi se solidaritzen amb l’UCI de l’Hospital de Vila-real per la polèmica de l’ozonoteràpia

Protesta davant la sentència de l'ozonoteràpia / Twitter @GVAdsalcoi

Els sanitaris d'Alcoi continuaran amb les seues reivindicacions en les pròximes setmanes.

Alguns metges d’Alcoi s’han concentrat de nou a les portes del Verge dels Lliris com a mostra de solidaritat amb els seus companys de l’Hospital de la Plana de Vila-real. Al municipi de Castelló, la Justícia ha permés l’ús de l’ozonoteràpia en pacients de cuidats intensius afectats per la Covid-19. Cal destacar que aquest tractament no està autoritzat a Espanya.

Els metges d’Alcoi s’han concentrat per un assumpte totalment diferent al de les últimes setmanes. Aquest dimarts 24 d’agost s’han concentrat per donar suport als metges de l’UCI de l’Hospital de La Plana els quals han hagut de subministrar el tractament d’ozonoteràpia a un pacient atenent a una sentència judicial.

En un comunicat publicat a les xarxes socials, els sanitaris d’Alcoimanifesten el seu rebuig a la recent sentència judicial”, ja que l’ozonoteràpia “no està autoritzada ni avalada per l’Agència Espanyola del Medicament i Institut Carlos III de Madrid per no tenir evidència científica en éssers humans”.

Anteriors reivindicacions

Uns 70 sanitaris del Verge dels Lliris, en les últimes setmanes, s’han concentrat a les portes de l’Hospital. La darrera fou el 6 d’agost i entre d’altres denunciaven les "carències estructurals de personal i tecnologia", i asseguren que no és conseqüència de la pandèmia, sinó el resultat d'anys "d'inacció".


Cal destacar que dies abans s’havia negociat el pla d’urgències durant l’estiu. Els facultatius volen continuar amb les seues reivindicacions i no es descarten altres abans de finalitzar agost.