El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els serveis socials d'Alcoi realitzen 2.500 atencions durant l'estat d'alarma

Ajuntament d'Alcoi.

Des que s'instaurara l'estat d'alarma a mitjans de març els serveis socials de l'Ajuntament d'Alcoi han realitzat més de 2.500 atencions. Aquesta assistència ha consistit en ajudes econòmiques, entrega d'aliments a domicili, i acollida en l'alberg municipal habilitat a causa de la pandèmia.

En aquest alberg per a persones sense sostre, s'han realitzat 98 serveis durant el primer mes; el telèfon d'atenció psicològica ha atés 11 telefonades. Les Unitats de Treball Social dels diferents barris, el servei de Dependència, Igualtat i Atenció Prenatal i de Primera infància han realitzat 773 atencions. També s'han realitzat 72 atencions més per ajudar a persones majors en la compra de medicaments o menjar, així com llançar la brossa. 103 serveis ha realitzat el servei d'atenció domiciliària, que també ha donat un curs de formació per a 16 auxiliars.

L'entrega de menjar, així com l'entrega d'ajudes econòmiques d'urgència, han arribat a més de 700 nuclis familiars. El catering per a menors ha proporcionat menjar a 54 famílies; s'han derivat a Creu Roja per a entregar productes no peribles a 362 nuclis familiars.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, destaca el treball fet des de la seua àrea: "La crisi ha colpejat més fort als menors vulnerables, famílies monoparentals sense recursos, persones vulnerables que viuen soles, persones amb dependència o víctimes de violència masclista, entre altres. Hem realitzat atencions, en molts casos urgents, i seguim treballant per a totes eixes alcoianes i alcoians vulnerables que necessiten atenció i ajuda".