El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els sindicats celebren el dia del treball reclamant una redistribució més justa dels diners

Leticia Pascual d'UGT i Paco Luque de CCOO.

Este 1 de maig hi haurà esmorzar popular i manifestació fins a la plaça. També es recupera l'homenatge a Joan Valls, i enguany hi haurà també un acte pel centenari de l'Associació Internacional de Treballadors.

El lema d'enguany és "augmentar salaris, abaixar els preus i repartir els beneficis". També aposten per la col·laboració entre municipis, amb un Consell Econòmic de les Comarques Centrals, o sòl industrial mancomunat en lloc del previst a Alcoi Sud.

Els sindicats CCOO i UGT presenten els actes per a celebrar l'1 de maig, el dia del treball, a Alcoi. Com cada any, a les 10 hores hi haurà un esmorzar popular a la placeta d'UGT, per després iniciar la manifestació per Cervantes fins a la plaça, on es llegirà el manifest. Després està previst l'homenatge a Joan Valls a la placeta del Fossar, que es recupera després d'uns anys. I també hi ha un acte organitzat pel CAEHA pel 150 aniversari del Petroli, amb la col·locació d'una placa a Santo Tomás per commemorar el centenari de l'AIT, l'Associació Internacional de Treballadors.

 

Paco Luque per CCOO, i Leticia Pasual per UGT han presentat els diferents actes així com les reivindicacions d'enguany. "Reclamem una redistribució de la renda a les comarques de manera equitativa i socialment justa", diu Paco Luque, qui recorda que els salaris no creixen al mateix ritme que els beneficis de les empreses, "el que coneixem com Estat de Benestar, cada cop es redueix més".

Així, este 1 de maig reclamen la creació d'un Consell Econòmic i Social del Consorci de les Comarques Centrals, per tal de treballar de manera conjunta. També reivindiquen la modernització de la línia de tren Xàtiva-Alcoi, "portem dècades amb esta reivindicació. És inadmissible que en ple segle XXI un mitjà de transport sostenible i respectuós amb el medi ambient tarde més d'hora i mitja en recórrer les nostres comarques".

Per altra banda, s'oposen a macroprojectes de plantes fotovoltaiques, com a Polop o Villena i aposten per potenciar instal·lacions d'autoconsum a nivells més reduïts. I també s'oposen a la intenció de crear sòl industrial a la Canal sota el nom Alcoi Sud perquè "pot posar en risc les reserves hídriques de la ciutat en un moment on l'aigua és important". Asseguren que fa més de 40 anys que hi ha informes negatius de moltes entitats que desaconsellen la creació allí de sòl industrial, i aposten per un polígon mancomunitat, una idea que va tindre força un temps, però que finalment es va quedar en no res.