El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els sindicats criden a la mobilització per a la manifestació de l'1 de maig

Els responsables sindicals d'UGT i CC.OO a les nostres comarques han convocat la manifestació per a l'1 de maig.

La convocatòria ve marcada aquest any per les dues cites electorals de les pròximes setmanes, per a les quals, els coordinadors sindicals a les nostres comarques fan una crida a la reflexió i a una participació multitudinària.

Sota el lema 'La lluita continua', els sindicats UGT i CC.OO han convocat conjuntament per al pròxim dimecres 1 de maig en Alcoi la tradicional manifestació pel dia del treballador. La convocatòria ve marcada aquest any per les dues cites electorals de les pròximes setmanes, per a les quals, els coordinadors sindicals a les nostres comarques fan una crida a la reflexió i a una participació multitudinària.

Una de les demandes dels sindicats per a aquest 1 de maig ve donada en matèria fiscal. En aquest sentit el Secretari Territorial d'UGT a les nostres comarques, Ismael Senent, ha demanat una "reforma fiscal amb què els ciutadans paguen en relació als seus ingressos", sumada a una pujada del salari mínim interprofessional i una major dotació de recursos a la inspecció de treball. En la lluita contra la violència de gènere, Senent ha recordat a les 18 dones assassinades per la violència masclista en allò que portem d'any, exigint a la classe política que acabe amb aquesta lacra.

El Responsable d'Organització de CC.OO Comarques Centrals, Raül Alcocel, ha comparegut en roda de premsa en companyia de Senent per a destacar dos elements clau en l'actual context laboral: d'una banda "l'estafa" que suposa l'actual crisi econòmica encetada en 2009, apuntant al transvasament de rendes de treball a rendes de capital; i de l'altra "l'opció política" en què pareix haver-se convertit la precarietat laboral. Les conseqüències d'aquesta situació, segons Alcocel, són el qüestionament de les pensions i la perduda del poder adquisitiu, traduïda en el concepte de pobresa laboral, és a dir, la impossibilitat d'arribar a final de mes a pesar d'exercir una jornada laboral de 8 hores.

Tots dos responsables han incidit en la necessitat de potenciar la negociació col·lectiva com a ferramenta essencial en la recuperació de drets, i han anunciat una assemblea per a aquest 25 d'abril amb els delegats sindicals de les nostres comarques per a conéixer de més a prop la realitat dels treballadors i treballadores en l'actual context laboral.

Programa per a la manifestació de l'1 de maig

La concentració tindrà lloc a partir de les 10.30 h amb un esmorzar al parc Sindical de l'Albereda (Av. Alameda). Des d'aquest punt iniciarà a les 11.30 h el seu recorregut fins a la plaça d'Espanya, des d'on es partirà posteriorment al Parc del Romeral, on els sindicats han organitzat amb l'Ajuntament d'Alcoi a les 14 h un encontre on se servirà una paella popular. Els tiquets per a la paella es podran adquirir gratuïtament, i de forma prèvia, a les seus dels dos sindicats en Alcoi.