El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els sindicats de l'Ajuntament d'Alcoi critiquen la falta de vacuna per al personal de Serveis Socials

Reclamen que es prioritze la seua vacunació. 

En concret en Alcoi afecta 64 treballadors, considerats servei essencial durant la pandèmia però que ara es vacunaran quan els toque en el seu torn per edat i no com a servei essencial. Asseguren que la situació és compartida per més ajuntaments de la província.

Els sindicats que formen la Junta de Personal de l'Ajuntament d'Alcoi s'han unit per a presentar aquesta queixa. Són CCOO, UGT, Intersindical STAS, CSI.F i FESEP. Expliquen que hi ha 64 treballadors del Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Alcoi que no han estat vacunats dins del grup prioritari, i que ara se'ls citarà quan toque la seua edat.

Però diuen que aquests treballadors s'han considerat essencials i des de l'inici de la pandèmia han mantingut contacte presencial amb persones quan la situació ho requeria. "El principal exponent d'aquest contacte és el personal auxiliar d'ajuda a domicili, que no han deixat de realitzar l'atenció personal i domèstica als propis domicilis de les persones majors que tenen la seua autonomia limitada. La vacunació d'aquest grup de professionals hauria d'haver sigut prioritària, atés que el seu treball comporta el contacte personal directe i la manipulació de tots els utensilis personals i domèstics de les persones a les quals atenen".

Els sindicats han traslladat la queixa a l'Ajuntament perquè faça les gestions necessàries amb la conselleria de Sanitat o amb la Federació Valenciana de Municipis, "donada que la situació és compartida per més ajuntaments de la província". Des de l'Ajuntament asseguren que ja han traslladat la preocupació a conselleria, però recorden que la llista de persones a vacunar s'amplia a mesura que arriben vacunes.