El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els sindicats demanen el repartiment de mascaretes a farmàcies sense necessitat de la targeta SIP

  • Recordem que aquest repartiment es fa als establiments farmacèutics entre usuaris majors de 65 o que formen part de col·lectius vulnerables mitjançant la presentació de la targeta SIP.
  • El sindicat s'oposa a aquesta mesura, assegurant que nombrosos empleats públics no tenen la targeta sanitària.

El sindicat CSIF ha demanat al Consell que el repartiment gratuït de mascaretes entre majors de 65 i col·lectius vulnerables es faça sense necessitat de presentar la targeta SIP. S'oposen a la mesura, en recordar que nombrosos empleats públics no tenen la targeta sanitària.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha remés un escrit al president de la Generalitat fent constar aquesta demanda. En el seu escrit recorden que "la mesura de distribució, si bé resulta positiva, oblida incloure a un alt percentatge de treballadors públics pertanyents al règim de classes passives i que no tenen targeta SIP, per la qual que queden aquestes persones injustament discriminades, ja que no poden rebre les tan necessàries màscares".

Així doncs, insten el Consell a què "modifique la mesura abans assenyalada, en el sentit d'ampliar la distribució de mascaretes anunciada als majors de 65 anys i a altres persones que formen part dels col·lectius de risc davant la pandèmia de Covid-19, amb independència del règim de la seguretat social a què estigueren adscrits".

Preu de les mascaretes per a la població general

En altre ordre de coses, i per evitar l'escalada de preus en les mascaretes, la Comissió Interministerial de Preus de Medicaments ha establit en 0,96 el preu màxim per a les quirúrgiques. Aquesta mascareta és un producte sanitari homologat, i es reclama un ús responsable perquè els subministraments no és il·limitat.

És d'ús obligat en persones diagnosticades o amb símptomes de coronavirus, persones que estiguen en contacte estret amb casos diagnosticats en les últimes 14 hores, cuidadors, i població vulnerable o de risc.