El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els sindicats policials continuen en desacord amb el govern municipal d'Alcoi malgrat la previssió d'incorporar 14 agents més

Sindicats policials protestant a un plenari / R. Lledó
Afirmen que el govern municipal ha dit "mitges veritats interessades" sobre la incorporació de 14 agents per al 2018

Els sindicats veuen molt complicat que per a 2018 s'incorporen aquests agents. La plataforma continua denunciant la falta de negociació del govern municipal i la falta d'interés per solucionar el problema. També veuen insuficient la partida pressupostària de 42.000 referent a l'adquisició de material variat. La plataforma continua amb la seua campanya 'un jupetí - un policia'

Nou desacord de la Plataforma per la valoració de la Policia Local de l'Ajuntament d'Alcoi (integrada pels sindicats SPPLB, CSIF, STAS - Intersindical Valenciana i SIPOL) amb la gestió del govern municipal. Qualifiquen de "mitges veritats interessades" l'anunci del govern sobre la incorporació de 14 agents per a 2018 Cal recordar que aquesta plataforma acudeix als plenaris municipals d'Alcoi i interromp els primers minuts en senyal de protesta. En l'últim, fins i tot, van deixar dues carabasses.

Els sindicats veuen molt complicat que per a 2018 s'incorporen aquests agents, ja que "han de superar les proves oportunes de l'oposició en dues promocions, s'hauran d'incorporar durant 6 mesos al curs bàsic preceptiu en l'IVASPE, segons estableix la Llei de Coordinació, a més de superar dos mesos de pràctiques per poder prendre possessió en el càrrec. Altra de les "mitges veritats interessades", segons la Policia Local, és que "6 places d'agent van ser publicades en l'Oferta d'Ocupació de 2016, i malgrat la urgència demandada pels sindicats, l'inici del procediment ha estat dilatat fins a finals de febrer 2018 sense cap raó".

La plataforma continua denunciant la falta de negociació del govern municipal i la "falta d'interés per solucionar el problema". En el comunicat que han enviat als mitjans de comunicació, la plataforma indica que en "la proposta realitzada pel Govern Municipal per a l'Oferta d'Ocupació Pública de 2017 s'incorporaven només 2 places, emparant-se en la Llei Estatal per a les taxes de reposició". Finalment el govern ho ha ampliat a 8 agents i la plataforma ho atribueix "a la pressió realitzada en la Mesa de Negociació".

La Plataforma per la Valoració de la Policia Local continua dient que "quant a la partida pressupostaria per a l'adquisició de material variat sol·licitat en les reivindicacions de la Policia Local i per un total de 42.000 €, el Sr. Belda indica que aquest pressupost s'extrau d'un document aportat per la plataforma, i que després de la seua valoració resulta aquesta quantitat. Per la nostra banda seguim reivindicant 'un jupetí - un policia', i manifestem que amb aqueixa aportació pressupostaria, en el millor dels casos, tan solament es pot cobrir la compra dels jupetins antibales per a dotar de forma unipersonal a cada policia, quedant moltes manques sense poder fer front a elles per la seua falta de previsió en el pressupost".

Pel que fa a les peticions d'equiparació de salaris al regidor de Personal, Alberto Belda, afirmen que "encara que ja és coneixedor d'açò, que en anys anteriors i davant el mateix panorama econòmic, el Govern Municipal ha dut a terme pujades salarials a determinats funcionaris en els complements retributius, provocant efecte rebote només en alguns triats, quedant la resta de funcionaris a l'espera de ser tocats per la seua vareta màgica".

Així conclou literalment el comunicat de premsa que dirigeix la plataforma dels indicats policials al regidor de Personal, Alberto Belda:

Recordar-li al Sr. Belda, que la plantilla de personal compta amb un nombre aproximats de 80 treballadors que reben un complement de Dedicació Exclusiva, que la seua suma total s'aproxima als 700.000 € anuals.

Recordar-li al Sr. Belda, que hi ha un cert nombre de funcionaris que reben una retribució complementària en concepte de Productivitat (per funcions superiors o objectius) que la seua suma anual s'aproxima als 250.000 €, en el qual es valora en molts casos de forma subjectiva l'especial rendiment, l'activitat o dedicació extraordinària, així com l'interès o iniciativa amb el qual el funcionari exerceix el seu treball.

Recordar-li al Sr. Belda, que hi ha un variat grup de funcionaris que han sigut adscrits provisionalment, de forma urgent i dedocrática (a dit) amb el beneplàcit del Govern Municipal, cobrint llocs de funcions superiors amb el seu corresponent increment salarial, i que segons les Normes Reguladores no haurien de ser adscrits per un temps superior a sis mesos, permetent malgrat les denúncies d'alguns sindicats, que aquests funcionaris continuen en alguns casos durant anys.

Recordar-li que dóna la innocent coincidència que tant les Dedicacions Exclusives, les Productivitats i les Adscripcions Provisionals recauen en molts casos en els mateixos funcionaris.

Sr. Belda. No pretenga confondre a la ciutadania eludint responsabilitats i desviant l'atenció en les retallades del Govern de la Nació. Conteste de forma raonada a les nostres propostes o presente altres noves, però no s'empare en el fosc silenci de l'administració per a esquivar la negociació, ja que quan vulgues si que troba fórmules per a proposar modificacions salarials a l'alça.