El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els socialistes alcoians recorden la lluita dels joves que defensaren la Democràcia en 1972 i homenatgen els afiliats que porten 25 anys en el partit

  • L'alcalde, Toni Francés, sensiblement emocionat en recordar son pare, un dels herois del 1972

Jornada molt emotiva per als socialistes alcoians en un esdeveniment celebrat a la Sala Àgora i on es va estrenar el documental de Xavi Cortés, "1972, La Vietnamita'. Un audiovisual que narra la detenció i posterior alliberament d'un grup de joves socialistes el 1972 que amb, l'ajuda d'una multicopista, van repartir per tota la ciutat fullets de propaganda prohibits pel règim franquista. En la vetlada, militants socialistes d'Alcoi han estat homenatjats per complir 25 anys com a afiliats.

Laureano Francés, Ángel Company, Mario Brotons, Ángel Rubio i Francisco Gimeno eren uns joves socialistes que en 1972 veien per televisió com en altres països molt pròxims la llibertat era un principi habitual i absolutament normalitzat.

Després de rebre les consignes de socialistes il.lustres van decidir omplir Alcoi de propaganda impressa amb una màquina que van furtar (i tornar ) de l'escola industrial. Els van detindre i van passar dos mesos a la presó. A la fi, els van alliberar i mai foren jutjats.

Vora 200 socialistes alcoians s'han reunit en la Sala Àgora per a gaudir el documental, acompanyar el candidat a l'alcaldia, Toni Francés, i als militants i regidors que han representat el PSOE des que es recuperà la Democràcia.

Rafa Briet, en representació comarcal, la diputada nacional Patri Blanquer, la diputada autonòmica, Aroa Mira, l'ex alcalde Pepe Sanus i un fum de personalitats comandats pel secretari general del PSPV a Alcoi, Jordi Martínez, homenatjaren, a banda dels herois de la Vietnamina (màquina multicopista), a un seguit de socialistes que compleixen 25 anys com a afiliats: Aroa Mira, Carles Vila, Carles Esteve, Patri Blanquer i Joan Vicens.