El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els socialistes critiquen "l'opacitat" i falta d'informació en les obres del pont Fernando Reig

Estat del pont de Fernado Reig aquest mateix 16 de gener de 2017/AM
L'Ajuntament confia a tindre alguna novetat en la reunió prevista aquest dilluns 16 de gener a València amb el Ministeri de Foment

Així ho lamenta la diputada en el Congrés, l'alcoiana Patricia Blanquer, després de rebre resposta, aquest 13 de gener, a les preguntes que feren en agost del 2016 sobre l'estat de les obres. L'alcalde Toni Francés i part de la corporació es reuneixen aquest mateix dilluns 16 de gener a València amb el Ministeri de Foment, una reunió en què l'alcalde confia a tindre respostes.

La diputada alcoiana Patricia Blanquer critica "l'opacitat de les obres" del pont de Fernando Reig. Els diputats alacantins feren una sèrie de preguntes per escrit sobre aquestes obres al Ministeri de Foment el passat mes d'agost del 2016. Com no rebien resposta, la reclamaren de nou el 12 de gener d'enguany, i l'escrit del Ministeri de Foment arribava el 13 de gener. Els tres documents, les preguntes, el recurs i la resposta, es poden consultar ací mateix, a la dreta de la notícia.

Doncs bé, la resposta del Ministeri de Foment explica que encara "treballen de manera contínua en l'auscultació dels tirants", i que les dades que s'obtinguen seran les que determinen l'actuació. Per a la diputada socialista Patricia Blanquer, l'escrit no dóna resposta a moltes qüestions, i "encara no ens han donat accés a l'expedient. Seguim sin saber molts tirants estan afectats, i quines són les mesures que s'adoptaran per a posar en funcionament com més prompte millor aquesta via de comunicació tan important per a la ciutat". Els socialistes també adjunten la petició per escrit de l'expedient d'obres.

La mateixa preocupació tenen des del consistori alcoià, des d'on asseguren que fa mesos que reclamen una reunió. Finalment l'han aconseguida, i serà hui mateix, 16 de gener, a València. Hi participen l'alcalde i membres de l'oposició, amb el cap de Demarcacions de Carreteres, Ismael Ferrer, i el Delegat del Govern Juan Carlos Moragues. L'alcalde Toni Francés assegura que "ens havíem arribat notícies de què els informes tècnics ja estàvem, per tant, volíem informació de manera urgent. En aquest tema hem tingut molta paciència i no podem perdre ni un dia més, per això, vam demanar la reunió URGENT perquè ni verbalment, ni una nota de premsa ens serveix. Volem saber-ho tot i poder preguntar i acordar mesures si és necessari. Tenim obres importants per a la ciutat en el 2017 i el Fernando Reig és una infraestructura que condiciona el trànsit a Alcoi. Entenem que el dilluns en la reunió ha de quedar tot clar".

Així les coses, des del consistori esperen alguna novetat respecte a les obres del pont. Però, atenent la resposta del Ministeri de tan sols fa tres dies, encara continuen els estudis per definir l'estat dels tirants. L'escrit del Ministeri també especifica que la quantitat estimada per a les obres és de 2.379.000 euros.