El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els socialistes d'Alcoi presenten la remodelació de la plaça Blai Domingo Llidó

"No parlem de promeses, parlem de realitats", diu Toni Francés, qui explica que per a finançar el projecte optaran a les ajudes del Pla Planifica de la Diputació d'Alacant.
 

Vol ser un espai de trobada intergeneracional, i amb una zona pensada per a reduir la temperatura i gaudir de l'espai quan faça molta calor. "És un model que volem estendre a tots els barris", diu l'alcalde i candidat a l'alcaldia Toni Francés.

Toni Francés presenta un dels projectes que vol dur endavant si revalida com alcalde este diumenge 28 de maig, i és la reurbanització de la plaça Blai Domingo Llidó a la Zona Nord. És un projecte de 800.000 euros que suposa renovar tota la zona amb jocs infantils tant per a xiquets com per a majors, per tal de crear una "zona de trobada intergeneracional". I també comptarà amb un espai que ajuda a reduir la temperatura de la zona, amb un gran cercle que té una cortina d'aigua vaporitzada. Es mantindrà l'arbrat actual i es plantaran també nous arbres, i es mantenen totes les places d'aparcament que actualment rodegen la plaça. El projecte també inclou la remodelació del carreró que connecta amb l'Hospital, i que és molt transitat. "Volem recuperar espais de convivència", diu Toni Francés, qui explica que este model de plaça, amb jocs per a totes les edats i illes que ajuden a combatre la temperatura, es vol estendre a tots els barris de la ciutat.Toni Francés assegura que el projecte pot posar-se en marxa l'any pròxim perquè, si revaliden, optaran a les ajudes recentment aprovades del Pla Planifica de la Diputació d'Alacant, i que permetrien costejar el 50 per cent de les obres.