El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els socialistes d'Ibi demanen l'eliminació del nom de Zaplana o Milagrosa Martínez del Llibre d'Or del municipi

Eduardo Zaplana (imatge de la wikipedia) és un dels noms que el PSOE d'Ibi vol que s'eliminen del llibre d'Or
Volen una "mostra de desaprovació" després dels recents esdeveniments amb els casos Erial i Gürtel

Des del PSPV d'Ibi volen "sumar-se a la indignació general" després de la sentència de Gürtel o l'empresonament de Zaplana i Milagrosa Martínez. Diuen que estar en el Llibre d'Or d'Ibi és una mena de reconeixement, i demanen que es retiren els noms del llibre.

Quan una personalitat destacada, en qualsevol àmbit, visita un municipi, és habitual que signe en el Llibre d'Or, per a què la visita quede recordada per sempre. Però els socialistes d'Ibi consideren que hi ha certs noms en aquest llibre que no haurien d'estar. Volen "retirar un honor a qui ha demostrat que no el mereix", i reclamen l'eliminació del llibre dels noms d'Eduardo Zaplana i Milagrosa Martínez

En una sol·licitud a l'Ajuntament, la portaveu dels socialistes iberuts Susana HIdalgo detalla tres fets que motiven la petició: l'empresonament d'Eduardo Zaplana per l'operació Erial; l'empresonament de Milagrosa Martínez pel cas Gürtel; i la recent sentència d'aquest últim cas que ha derivat en una moció de censura en l'àmbit nacional. Susana Hidalgo diu que aquesta situació ha provocat la indignació de la ciutadania i el PSOE d'Ibi "vol sumar-se a aquesta indignació general". "Alguna de les persones que han signat en aquest llibre no mereixen eixe privilegi", diu Hidalgo, i per tant, com a "mostra de desaprovació", demanen eliminar del llibre tots els noms que "tenen una sentència ferma, estan sent investigats o estan immersos en algun procés judicial que qüestione la seua honradesa i integritat en l'exercici dels seus càrrecs públics".