El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els socialistes volen aprovar un "pressupost expansiu" de més de 70 milions d'euros

Toni Francés i Vanessa Moltó preenten le pressupost per al 2023.

El pressupost es debatrà i aprovarà en un plenari extraordinari la pròxima setmana, a dos setmanes les eleccions. Serà l'últim plenari de l'actual legislatura.
 

Toni Francés diu que ha sigut un pressupost difícil per la inflació, per exemple la despesa en energia de l'Ajuntament ha passat de 2 a 5 milions. Però positiu perquè a este ajuntament "li anirà millor que a altres per la capacitat que tenim d'aconseguir subvencions d'altres administracions".

La regidora d'Hisenda Vanessa Moltó i l'alcalde d'Alcoi Toni Francés han presentat un resum del seu pressupost per a este 2023, i que volen aprovar la pròxima setmana en plenari extraordinari, l'últim d'esta legislatura.

Vanessa Moltó explica que en recursos corrents compten amb 62 milions d'euros pressupostats, i tot i que no venen reflectits en el pressupost, cal sumar també altres 8,5 milions d'euros en inversions, amb modificacions de crèdit ja aprovades. Així que en total, Vanessa Moltó diu que es tracta d'un pressupost expansiu de més de 70 milions.

El major problema a l'hora de fer el pressupost ha sigut la inflació. Toni Francés reconeix que la factura energètica de l'Ajuntament ha passat de 2 a 5 milions d'euros. Vanessa Moltó explica que "hem ajustat despeses corrents per fer front a la inflació, que afecten els diferents contractes que afecten l'ajuntament. Però hem compensat amb el préstec per a inversions de 8,2 milions d'euros ja reconeguts, i, per altre costat, a les subvencions que ens arriben d'altres administracions". Perquè les subvencions són de nou, en el pressupost d'enguany, una part important. Vanessa Moltó concreta que s'han demanat ja 30 milions d'euros en subvencions dels quals s'ha accedit a 24 milions d'euros.

I de les xifres que han oferit destacar l'increment previst d'un 21 % en les partides destinades a benestar comunitari, on s'inclou manteniment del clavegueram, brossa, aigua, neteja viària i llum. O els 6,5 milions d'euros que es destinaran a polítiques socials, un 15 % més que l'any passat. Toni Francés també ha destacat que en este pressupost s'inclou una partida per a posar en marxa l'Oficina d'Atracció d'Empreses.

Últim plenari d ela legislatura
 

El pressupost es debatrà en un plenari extraordinari abans que se celebren les eleccions, en dos setmanes. Toni Francés diu que han decidit fer-ho així perquè les diferents entitats de la ciutat necessiten tindre el pressupost aprovat per signar els convenis. Reconeix que estem en maig i les diferents entitats encara no han cobrat perquè sense pressupost no es poden consignar els convenis, i posposar l'aprovació del pressupost suposaria endarrerir els convenis fins al final de l'estiu. També diu que si s'aprova abans del canvi de govern, es facilita el treball a la nova corporació.