El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els tanatoris d'Alcoi ofereixen servei telefònic d'acompanyament en el dol

El Ministeri de Sanitat ha prohibit totes les vetles i ha restringit la celebració de cerimònies fúnebres.

El grup ASV Servicios Funerarios, al qual pertanyen en Alcoi els tanatoris del Centre (Carrer Sant Vicent Ferrer, 14) i la Zona Nord (Roís de Corella, 12), ha posat en funcionament un servei telefònic que donarà suport emocional i psicològic d'acompanyament al duel.

Aquest servei es prestarà les 24 hores del dia i serà confidencial i gratuït a través d'una línia 900. L'atenció prestada a través d'aquest canal serà a càrrec de psicòlegs especialistes en el duel que oferiran suport, consell i orientació davant el procés de pèrdua, tant per a adults com recomanacions per a casos de menors.

L'atenció serà il·limitada de tal forma que els interessats podran fer ús d'ella quantes vegades vulguen i sense límit de temps, fins un any després del servei prestat en qualsevol de les instal·lacions del grup, independentment de la seua ubicació geogràfica.

Prohibició de vetles i restricció a les cerimònies fúnebres

Aquest dilluns s'ha sabut que el Ministeri de Sanitat ha prohibit totes les vetles, independentment de la causa de la defunció i de si se celebren en instal·lacions públiques o privades, per a limitar la propagació pel COVID-19. La norma també recull la restricció de les cerimònies fúnebres. En aquest sentit, es posposarà la celebració de cultes religiosos o cerimònies civils fúnebres fins que finalitze l'estat d'alarma.

No obstant això, en el comiat per a la cremació de la persona, es permetrà l'assistència de tres familiars o afins, a més de la persona encarregada de la pràctica dels ritus funeraris de comiat del difunt. Aquestes persones hauran de respectar la distància d'un a dos metres entre elles.