El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els tècnics superiors de l’Hospital d’Alcoi es concentren per demanar l’homologació a grau universitari

Imatge facilitada pels tècnics de la concentració del 8 de febrer

Als professionals que afecta són tècnics de Laboratori, Rx, Radioteràpia, Anatomia Patològica i Documentació Clínica.

Hi haurà altra concentració el 23 de febrer al Verge dels Lliris 

Com també ha succeït en altres hospitals i centres sanitaris d’Espanya, tècnics superiors sanitaris de l’Àrea de Salut d’Alcoi s’han concentrat a les portes de l’Hospital per reclamar, principalment, l’homologació dels seus estudis a grau Universitari.

Als professionals que afecta són tècnics de Laboratori, Rx, Radioteràpia, Anatomia Patològica i Documentació Clínica. Aquesta reivindicació i protesta es produeix ara perquè al Senat està tramitant-se una nova Llei de Formació Professional. Una de les reivindicacions de col·lectius a escala estatal és la creació d’una Comissió interdepartamental entre els Ministeris de Sanitat, Educació i Universitats. Sobre aquest assumpte, segons els tècnics superiors d’Alcoi, en 2018 es va aprovar una Proposició No de Llei que no va prosperar.

Entre altres reivindicacions històriques dels tècnics superiors, es troba la creació de la figura de coordinador tècnic, la qual ja es troba implantada en altres comunitats autònomes però no a la Valenciana. A més, demanen la classificació al grau B, i no al C1 on estem a l'actualitat és altra reivindicació des de l'any 1991.

Els tècnics superiors indiquen que “mentre que a tota Europa aquestes titulacions són de grau universitari, a Espanya són d'FP, impedint-nos el fet de poder treballar a la resta d'Europa i que els companys Europeus puguen vindre ací, pel qual sol·licitem la seua Homologació al marc Europeu de qualificacions”.

Pròximes concentracions
Les Comissions Unitàries de Tècnics Superiors Sanitaris (TSS) han organitzat distintes concentracions als centres sanitaris i a Madrid.

Aquest 8 de febrer ha sigut la primera. El calendari continuarà amb una altra concentració el 23 de febrer als centres sanitaris. El 4 de març serà davant el Ministeri de Sanitat i, l'endemà, hi haurà una multitudinària manifestació a Madrid.