El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els transportistes comarcals, afectats pels talls dels CDR en la frontera de La Jonquera

Markus Spiske/Pixabay

En el cas de les empreses comarcals de l'Alcoià i El Comtat, el bloqueig a la frontera va afectar 25 camions que van veure retardat en 3 dies el lliurament de la seua mercaderia.

L'Associació d'empreses del Transport a les nostres comarques (ASOTRAC) dóna suport a la patronal estatal en demandar als estats espanyol i català per omissió de funcions en entendre que no van fer tot el possible per a evitar que prop de 20.000 transportistes quedaren atrapats a la frontera de la Jonquera, per l'acció de protesta dels Comités de Defensa per la República (CDR).

En el cas de les empreses comarcals de l'Alcoià i El Comtat, el bloqueig a la frontera va afectar 25 camions que van veure retardat en 3 dies el lliurament de la seua mercaderia. Des d'ASOTRAC xifren les perdudes en 800 i 900 euros per vehicle, a la qual cosa caldria afegir el sobrecost de 300 euros per treballador que va haver d'allargar la seua estada més del previst. La Patronal estatal reclama en total 150 milions d'euros pels danys provocats al sector.

Una sèrie de molèsties i perjudicis que han d'assumir ara les empreses i que lamenta profundament Antonio Pascual, president d'ASOTRAC, que sense valorar qüestions polítiques qualifica la situació de “molt desagradable i injusta per a un sector empresarial ja per si mateix castigat per impostos i la regulació internacional. La reputació de l'empresariat espanyol també queda qüestionat perquè el mal és transversal: repercuteix en nosaltres, però també en qui ens contracta per a transportar els seus productes i a la destinació final”.