El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els treballadors de l'empresa Magosa denuncien l'impagament dels salaris

Els treballadors esperen el pagament de la nòmina dels últims dos mesos i mig, part d'uns retards que s'han anat succeint durant els últims 10 anys. Així ho han confirmat els mateixos treballadors a les portes de l'empresa en aquesta jornada de vaga.

Jornada de protesta la que s'ha viscut aquest 17 de gener a les portes de la firma Magosa - Marcial González SA, després que els treballadors de l'empresa tèxtil s'hagen mobilitzat per tal de denunciar els reiterats impagaments dels seus salaris. El 90% dels treballadors de l'empresa ha secundat la vaga -segons les estimacions fetes des de Comissions Obreres- en allò que suposa la quarta jornada de mobilitzacions en els quatre últims mesos.

El delegat sindical de Comissions Obreres (CCOO) en Magosa, Miquel Fresneda, assegura que porten acumulats retards en el pagament de les nòmines al llarg dels últims 10 anys, una situació que s'ha agreujat en els últims dos anys. Actualment és el sou de dos mesos i mig el que és deu als treballadors, temps en què no han tingut notícies de l'empresa, ja que com ha confirmat Fresneda "no és disposa de cap interlocutor amb la gerència".

El Secretari General de Indústria de CCOO Comarques Centrals, José Rafael López Pérez, no descarta mobilitzacions "més fortes i més contundents" en el futur, tot si l'empresa no es compromet a complir l'acord assolit per les dues parts amb el tribunal d'arbitratge laboral. "Tenim planificat amb l'empresa el pagament de les nòmines pendents, però mentre persistisquen els incompliments tornarem a activar la vaga" ha declarat el titular d'indústria de CCOO Comarques Centrals.