El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els treballadors de Magosa enceten una vaga indefinida

Jordi Espí, José Rafael López i Manuela Pascual, a les portes de Magosa després que els agents hagen dissolt la concentració de treballadors.

Protesten perquè l'empresa els deu els salaris dels últims dos mesos. El primer dia de vaga indefinida ha sigut polèmic perquè la Policia no els ha deixat concentrar-se a les portes de l'empresa. Els treballadors reclamen una solució.

Després de diverses vagues puntuals, els treballadors de l'empresa tèxtil Magosa d'Alcoi han decidit encetar aquest 18 de febrer una vaga indefinida. Protesten perquè asseguren que l'empresa els deu els salaris dels últims dos mesos, i que en l'última dècada ha sigut habitual el pagament endarrerit de les nòmines. L'empresa compta amb vora 50 treballadors, i el 90 per cent, segons fonts sindicals, secunden la vaga indefinida.

Jordi Espí, delegat de CCOO en Magosa, explica que l'empresa els ha proposat alguna solució de paraula, però que no s'han assegut en ells a negociar. Esperaven que la concentració de treballadors els forçarà a parlar en ells, però no ha pogut ser perquè la policia no els ha deixat concentrar-se a les portes de l'empresa per no tindre el permís de subdelegació. Han reclamat aquest permís, i mentrestant esperen un moviment per part de Magosa. Ens ho explica Jordi Espí.

Des de CCOO, el responsable d'indústria José Rafael López, recorda que ja han passat per un Tribunal d'Arbitratge on es va acordar fer vaga puntual quan no es pagara el salari el dia que tocava. Però després de diverses jornades puntuals de vaga, han decidit encetar una indefinida perquè asseguren que la situació per als treballadors és insostenible. Segons expliquen des de CCOO, l'empresa al·lega "problema de circulant i poca fiabilitat dels bancs", però consideren que tenen un compromís en els treballadors i cal assumir els salaris. Manuela Pascual, secretària general de CCOO a les comarques, reclama a l'empresa un Pla de Viabilitat alternatiu a aquesta solució.