El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els treballadors del Teatre Calderón reforcen la seua formació en prevenció de riscos laborals i emergències

Els treballadors del Teatre Calderón d'Alcoi reben formació en concepte de prevenció de riscos laborals / Teatre Calderón
S'han estudiat possibles casos de risc i les mesures més segures per a evacuar les instal·lacions

La plantilla del Teatre Calderón d'Alcoi incorpora ha incorporat recentment a l'equip a dues persones més i ha aprofitat per a reforçar la seua formació en prevenció de riscos laborals i en mesures d'evacuació i emergència amb l'estudi de casos pràctics

Els treballadors i treballadores del Teatre Calderón d'Alcoi han participat molt activament en una sessió formativa i pràctica en matèria de prevenció de riscos laborals així com en mesures d'evacuació i resolució de situacions d'emergència.

Aquesta formació ha sigut molt efectiva, vist que han pogut practicar al mateix recinte del teatre, estudiant casos pràctics. Un tècnic especialista de l'empresa de prevenció de riscos Cualtis ha sigut l'encarregat de donar la formació a tota la plantilla i reforçar el que ja sabien d'altres formacions i simulacres. La sessió s'ha planificat aprofitant la recent incorporació de dues noves persones a l'equip, amb la intenció d'incidir en alguns punts importants per a unes instal·lacions d'aquestes característiques que poden albergar a vora un miler de persones durant els dies de representacions.

Tota la plantilla ha pogut repassar els processos i rutines per a evitar incendis, el procediment per a atallar un conat d'incendi i, arribat el cas, els passos a seguir per a evacuar el recinte, tant la zona tècnica i els camerinos com la sala, on està el públic.

Des de el Teatre Calderón diuen que: “Es tracta d'un dels edificis municipals que més afluència de gent rep setmana rere setmana, per això som totalment conscients de la nostra responsabilitat. No només perquè les representacions se celebren en les millors condicions per a companyia i públic, sinó també perquè l'entorn siga segur per a totes i tots els qui ens visiten i perquè nosaltres, com a responsables, tinguem tota la formació necessària per a evitar riscos i, arribat el moment, resoldre'ls amb la màxima rapidesa i amb la màxima seguretat per a totes".