El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els triatletes ontinyentins es desplacen a Puçol, Pamplona i Badajoz

Un total de 26 triatletes del CTO han competit aquest cap de setmana arreu del país.
  • Héctor Tolsà, Javi Lletí, Marc Sanz i Celia de Llago van portar els colors del Club Triatló Ontinyent als podiums de les seues categories.
  • David Navarro ha tornat a la competició participant al Half Triathlon Pamplona, un triatló de mitja distància de referència internacional.
  • Paco Martí i Joan Blasco han viatjat a Badajoz, on Martí ha participat en el XVII Triartlón Puerta de Palma, classificatori per al campionat d’Europa junior

Si alguna cosa caracteritza el triatló és la seua capacitat d’adaptació a totes les edats i condicions físiques, i prova d’aquesta multiplicitat de possibilitats ha estat el cap de setmana viscut pel Club Triatló Ontinyent.

Aquest dissabte de matí, les i els triatletes més menuts del club ontinyentí es van desplaçar, acompanyats pels seus entrenadors Sergio Borredà, Pau Extremera i Jordi López, al municipi valencià de Puçol, on tenien lloc les proves de triatló dels Jocs Esportius Vialterra. El triatló escolar emmarcat en la fase autonòmica va abraçar les competicions en categoria juvenil, cadet i infantil. D’altra banda, les categories més menudes (aleví, benjamí i multiesport) van participar en format d’aquatló.

Pel que fa al triatló, Ana Maria Candrea, qui va enregistrar la 16a posició, va prendre l’eixida en categoria juvenil, havent de completar 500 m de natació, 10 kilòmetres de ciclisme i 2.000 m de carrera a peu. En categoria cadet Héctor Tolsà (1r), Javi Lletí (3r), Pau Granero, Enrique Torras, Rafel Moral, Borja Gandia, Raul Revert, Mireia Albero i Elisa Albert van completar un triatló format per 400 m de natació, 7’5 kilòmetres de ciclisme i 1.500 m de carrera a peu.

La tercera categoria en participar en el XIV Triatló de Puçol, amb una prova formada per 300 m de natació, 5 kilòmetres de ciclisme i 1.000 m de carrera a peu, van ser els infantils. En aquesta ocasió el club ontinyentí va estar representat per Marc Sanz, Jaume Gironés, Gabriel Candrea, Joana de Llago i Ainhoa Montesinos.

Respecte de l’aquatló, prova en la qual van participar les xiquetes i xiquets nascuts entre 2010 i 2014, els esportistes havien de completar dos segments dividits en natació i carrera a peu. Neus Gandia i Carla Puertos van participar en multiesport, la categoria de menor edat, sumant 50 m de natació i 250 m de carrera a peu. Les benjamines Martina Pla, Laia Pérez, Amaia Soler, Carol Mancebo i Amanda Soler van completar una prova que unia 100 m de natació i 500 m de carrera a peu, mentre que Joan Puertos, Álvaro Vicedo, Biel Campos, Arnau Sanz, Daniela Vidal, Adriana Pérez i Celia de Llago (en categoria alevina) van nadar 200 metres i van córrer 0’8 kilòmetres.

 

DAVID NAVARRO TORNA A LA MITJA DISTÀNCIA AL HALF TRIATHLON PAMPLONA

Dissabte a migdia, David Navarro es preparava per a afrontar una nova competició de mitja distància. La prova elegida va estar el Half Triathlon Pamplona, una de les proves de referència del panorama internacional.

En la seua tornada a la competició, Navarro va completar els 1.900 m de natació en poc més de 30 minuts. Tot just després de l’aigua, l’esportista va pedalejar durant 77 kilòmetres i, finalment, va haver de fer front als 17 kilòmetres de carrera a peu que el separaven de la meta. Navarro va finalitzar la seua cursa en la posició 68.

 

PACO MARTÍ BUSCA LA CLASSIFICACIÓ EUROPEA A BADAJOZ

El cap de setmana el tancava Paco Martí participant en el XVII Triartlón Puerta de Palma de Badajoz, classificatori per al campionat d’Europa junior, on va estar acompanyat pel director tècnic del Club Triatló Ontinyent, Joan Blasco. Aquest classificatori es va disputar en distància SuperSprint i Martí va aconseguir la 25a posició després de completar 300 m de natació, 6’6 kilòmetres de ciclisme i 1.500 m de carrera a peu.