El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els veïns de la Sang per fi tenen els diners per a rehabilitar el barri

El conseller de vivenda Héctor Illueca ha visitat Alcoi per a confirmar la concessió de les ajudes. Els veïns han demanat celeritat per no haver d'avançar diners.
 

Són 2 milions d'euros dels Fons Europeus que serviran per a pagar el 80 per cent de les obres de rehabilitació que tenen previstes en els edificis del barri.

Tres projectes integrals de rehabilitació i millora de l'eficiència energètica canviaran el barri de la Sang, que des de la seua construcció en la dècada dels 90 ha patit diversos problemes de desperfectes i seguretat. El vicepresident del Consell i conseller de vivenda, Héctor Illueca, ha visitat Alcoi per a confirmar la concessió d'una ajuda de 2 milions d'euros, provinents dels Fons Europeus Next Generation, per a subvencionar el 80 per cent de les obres.

Amb estos diners, els veïns podran licitar les obres dels 3 projectes, dos dels quals ja estan aprovats. Les obres permetran millorar i assegurar les façanes, i per a rebre l'ajuda han de millorar en algun aspecte l'eficiència energètica dels edificis, siga amb el canvi de finestres o la instal·lació de plaques solars per exemple.

"Obeïx a una demanda social, a una mobilització que ve de lluny i que ara té resposta concreta. Hi haurà una rehabilitació integral que comportarà no sols les façanes i l'envoltant dels edificis sinó també millores importants en eficiència energètica que es notarà després en la millora de la vida quotidiana de les persones que hi viuen", diu el vicepresident Héctor Illueca.

Héctor Illueca i Toni Francés

L'alcalde Toni Francés explica que els veïns han tramitat les ajudes amb col·laboració de la xarxa Xaloc i l'Ajuntament d'Alcoi, i que finalment es dona solució "a un problema greu que s'havia allargat durant molt de temps".

Els veïns s'han mostrat molts satisfets per l'anunci i han reclamat al vicepresident que els diners arriben prompte, per tal de no haver d'avançar més del previst per part dels propietaris. Segons les condicions de les subvencions, les obres han d'estar finalitzades abans que acabe el 2026.

Els veïns de la Sang amb Héctor Illueca