El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els veïns de Polop acudiran als tribunals si finalment es preveu la zona com sòl industrial

Els ceïns de Polop es reunixen per mostrar-se en contra d'una zona industrial a la zona/Polop
Més de 50 veïns s'han reunit per mostrar la seua oposició a què la zona siga industrial

En principi no s'ha inclòs en el Pla General Estructural d'Alcoi la previsió de la zona de Polop Alt com a sol industrial, una proposta del Partit Popular. Els veïns de la Vall de Polop consideren que és una bona notícia, però asseguren que continuaran vigilants, i si, finalment s'inclou, "posarem en marxa tot tipus d'accions, tant de caràcter cívic com legal, per oposar-se a la instal·lació del polígon".

Més de 50 veïns de la zona de Polop i les urbanitzacions de Montesol, Barxell i el Baradello s'han reunit per valorar la situació després de l'anunci del PP en què demanen que s'incloga en el PGE aquesta zona com a sòl industrial. A la reunió també ha assistit l'exdirector del parc natural de la Font Roja, Juan Luis Albors, per explicar "els possibles efectes mediambientals i ecològics" que suposarien un polígon industrial a la zona.

Els veïns s'han mostrat més tranquils després de saber que, en principi, aquesta previsió no va dins del PGE, tot i que a hores d'ara s'ha ajornat l'aprovació d'exposició pública del Pla General i encara podria entrar, tot i que no és previsible. Han decidit fer una ronda de reunions amb tots els partits polítics amb representació en el govern, per conéixer la seua postura concreta davant aquesta situació. I també asseguren que es mantindran alerta davant un possible canvi, i si, finalment s'inclou aquesta proposta del PP, encetaran les accions, tant cíviques com legals, que siguen necessàries. Expliquen que "el model de les actuacions a emprendre seran les dutes a terme amb èxit l'any 1995 amb l'abocador de brossa que l'aleshores alcalde José Sanus volia instal·lar a la Vall de Polop".