El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els veïns de Quatretondeta denuncien la reducció de les consultes mèdiques als pobles

Quatretondeta

Asseguren que s'ha reduït de cinc a tres dies a la setmana les consultes al poble per la falta de metges, i consideren que aquesta decisió tan sols potencia el despoblament rural. Remetran escrits de queixa tant al Departament de Salut com a la Conselleria de Sanitat i el Síndic de Greuges, i reclamen una assistència equitativa a la resta de municipis valencians.

Les consultes mèdiques a Quatretondeta eren de dilluns a divendres, però ara s'han reduït a tres dies a la setmana. El motiu, segons expliquen des de l'Associació Veïnal, és la jubilació d'un metge, que no s'ha cobert. Asseguren que hi ha una plaça vacant en Balones "que està sent coberta per la resta del personal de l'equip, a costa de reduir algun dia de visita en altres pobles, com el nostre".

Una situació que els veïns no consideren de rebut, "el poble de Quatretondeta no està disposat a renunciar a drets bàsics com l'atenció sanitària i la salut pública pel fet de ser un poble en curs de despoblament". Perquè, precisament, consideren que si s'està lluitant contra el despoblament rural, mesures com aquesta no ajuden. "Tenim el mateix dret que qualsevol altre ciutadà del territori urbà, és a dir, consulta d'Atenció Primària de dilluns a divendres, i una assistència d'Urgències equitativa, tenint en compte que a les zones rurals tenim lluny el metge d'urgències i l'Hospital", així ho asseguren des de l'Associació de Veïns des d'on han acordat en assemblea acudir als ajuntaments de la zona perquè donen suport a la seua reivindicació. També han enviat escrits de queixa al Departament de Salut d'Alcoi, la Conselleria de Sanitat i el Síndic de Greuges, i on reclamen que es cobrisca la plaça que deixa el metge jubilat.