El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els veïns de Montesol, preocupats per l'increment d'inseguretat que suposa perdre de nou la cobertura

La falta de connexió no sols afecta els mòbils, sinó també a les càmeres de seguretat i als sistemes d'alarmes. Des de Montesol els veïns es mostren preocupats perquè "estem en mans que la filial de Movistar pague o no pague".

Com ja els ha avançat ARAMULTIMÈDIA, el gerent d'El Castell de Barxell, on està l'antena de telefonia, ha deixat de donar-li energia perquè l'empresa de Telecomunicacions no li paga l'acordat. És un problema entre particulars, però que s'estén a vora 300 veïns de la zona que han perdut la connexió.

Des de Montesol, l'associació de veïns ha mostrat la seua preocupació perquè ara és quan més veïns pugen a fer vida a la urbanització. I la falta de cobertura no afecta tan sols als mòbils, sinó que les alarmes de seguretat o les càmeres de trànsit municipals també han deixat de funcionar. Javier Mayor, portaveu de la Junta de Veïns de Montesol, considera preocupant que una disputa d'un particular puga afectar tant, "Sergent, Baradello i Montesol estem en mans que la filial de Movistar pague o no pague". També s'han posat en contacte amb l'Ajuntament per vore si pot fer de mediador "perquè hi ha molts veïns afectats". 

La reacció dels veïns és molt variada. Des dels que valoren que és un problema d'un particular i que està en el seu dret de fer pressió per aconseguir que es complisca el contracte; fins als que consideren que hauria d'aconseguir els diners pels tribunals i no deixar sense cobertura a la zona. El que comparteixen tots és que aquesta situació d'antenes en terrenys privats genera situacions conflictives i afecta directament en la qualitat de vida a les urbanitzacions.