El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els veïns d'Alcoi han denunciat 11 ocupacions il·legals des de novembre de 2019

Per denunciar situacions d'ocupació ilegal, Llopis ha dit que poden posar-se en contacte a la Policia Local d'Alcoi (policia@alcoi.org), una nota en blanc sense remitent dirigida a la Policia Local d'Alcoi, o els telèfons de la Policia Nacional o Local.

El plenari ordinari d'agost (que s'ha celebrat l'últim dia de Juliol) ha servit per parlar de les mesures contra l'ocupació il·legal a vivendes i locals. Les preguntes al govern les ha fet el Partit Popular i Raül Llopis, regidor de Seguretat, ha reconegut que "amb denúncies fetes a la Policia Nacional, té constància d'11 ocupacions de vivendes o locals" des de novembre de 2019.

L'estat del centre d'Alcoi ha tornat a debat al plenari municipal. Fou a 2017 quan el PP ja va posar damunt de la taula una moció sobre les "mesures contra l'ocupació il·legal de vivendes". El PP ha preguntat sobre la possibilitat d'un telèfon o correu electrònic anònim per previndre situacions il·legals.


Sobre aquest contacte anònim, Raul Llopis ha afirmat que "no volen crear nous correus ni telèfons per no generar duplicitats". El que ha proposat Llopis ha sigut posar-se en contacte en el mail de la Policia Local d'Alcoi (policia@alcoi.org), una nota en blanc sense remitent dirigida a la Policia Local d'Alcoi, o els telèfons de la Policia Nacional o Local.


Vivenda del Carrer Sant Joan, 8
VOX Alcoi ha recordat que la vivenda del Carrer Sant Joan, 8 continua sense porta i açó "fomenta l'okupació il·legal". Ha demanat que el govern municipal es pose en contacte amb els propietaris o que prenga les mesures per "salvaguardar la seguretat dels ciutadans".


Lorena Zamorano, regidora de Patrimoni, ha reconegut que aquesta vivenda "ha de passar la inspecció d'edificis" perquè "dos dels propietaris han sol·licitat l'ampliació de termini". Després de converses entre govern i propietaris, Zamorano indica que "anaven a instal·lar la porta" i que "si no ho fan en breu ho farà l'Ajuntament".