El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els veïns del Partidor a Alcoi es preparen per a les seues Falles 2018

Els veïns del Partidor a Alcoi es preparen per a les seues Falles 2018
Del 22 al 24 de març tindrà lloc aquesta nova edició de les festes de San José

El Partidor a Alcoi es prepara per a una nova edició de les seues festes de San José del 22, amb la plantà de la falla del barri fins al 24 de març que serà la seua cremà.

Del 22 al 24 de març tindrà lloc al Partidor d'Alcoi una nova edició de les festes de San José i els veïns ja es preparen per a celebrar per 15é any consecutiu les seues particulars Falles 2018, sent l'únic barri a la ciutat que crema falla.

Toni Gutiérrez, secretari de l’associació de veïns del Partidor diu que “a Alcoi no es planten més falles, sí que es planten fogueres com la de la zona nord, les falles les va recuperar l'associació de veïns del Partidor perquè s'havien fet abans i eren molt populoses durant la 2° Republicà”.

La primera activitat de totes serà dissabte dia 17 amb el taller infantil de cartells. El guanyador rebrà un premi encara que “tots els participants també rebran un obsequi, perquè vam decidir que no hi haguera competitivitat en eixe sentit”. Són unes festes per a gaudir tots junts.

A partir del dia 22 de març a les 19.00 h tindrà lloc la plantà de la Falla del barri i el descobriment del cartell de festes,en el solar del carrer Sant Rafel amb Sant Mateu, “començarem a muntar la falla, a partir de les 17.00 h per a poder gaudir després de la plantà oficial i del soparet de faixa” a les 21.30 h.

La falla ha estat a càrrec de Salvador Rus i Pep Hernández, ajudats per l'artista faller Johnny. Enguany, la falla està feta de fusta, “perquè d’aquesta manera la cremà és menys contaminant i més fàcil de cremar”

La falla representa un autobús i porta per títol ‘Va micos’. Una crítica a “tots els viatges sense sentit durant l’any”.

A partir d’ací, el dia 23 hi haurà música amb un concert de guitarra a càrrec dels alumnes de Miguel A. Orkarai, per amenitzar la jornada i a les 22.00 h al Panical, tocarà Jam Barrial.

Finalment, la ‘cremà’ de la Falla serà dissabte dia 24 de març. El dia començarà a les 10.00 amb la xocolatada i Bunyolà. A les 11.00 h els xiquets gaudiran de jocs infantils en tallers de globoflèxia, pintacares i percussió.

A les 12 hi haurà una partida de Pilota Valenciana i a l’13.00 un passacarrer de la batucada TA!QUIRIQUITA amb l’arrancà mitja hora després del concurs de paelles.

Ja a la vesprada, al voltant de les 18.00 tindrà lloc un taller de Muixeranga i actuació de la Muixeranga Penyeta Blanca amb la participació de la colla de dolçaines i tabals Mal Passet de Cocentaina.

I ja per a finalitzar, a les 20.00 el concert del grup Fusta Jazz amenitzarà la nit, amb el soparot a les 21.30 h i “la batucada i ninot indultat” i la corresponent cremà de la Falla a les 23.00 per a culminar amb el concert del grup Sabandija i Altres.