El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els veïns del Partidor alertats pel risc de despreniment en el c/Sant Mateu

Lateral de l'edifici al carrer Sant Mateu, 80.

Des de fa escassos dies es poden apreciar nous desperfectes en l'edifici ubicat al carrer Sant Mateu, 80. Concretament a un dels laterals d'aquest immoble abandonat, on una part de la seua estructura s'està separant del conjunt. Veïns del Partidor alerten del risc d'aquesta situació, sobretot davant la possibilitat de temporal durant els mesos d'hivern.

Un veí del barri ha posat en coneixement d'ARAMULTIMÈDIA la situació, la qual no és nova tenint en compte les demolicions controlades d'edificis que s'han practicat a la zona en els últims anys. Si bé és cert que l'edifici de Sant Mateu, 80 es troba aïllat amb dos solars buits al seu costat, aquest desperfecte podria ser símptoma d'una deficiència estructural major, que podria agreujar-se amb els vents i les pluges dels mesos d'hivern.

Des de l'Ajuntament d'Alcoi tenen constància de l'estat ruïnós d'alguns edificis del carrer Sant Mateu, encara que no tenien coneixement d'aquest últim desperfecte. ARAMULTIMÈDlA s'ha posat en contacte amb el regidor de Seguretat, Raül Llopis, que assegura haver notificat la informació al departament municipal d'arquitectura, des d'on s'encarregaran d'analitzar la situació i prendre les mesures corresponents.

Estat actual del barri

Més enllà d'aquest edifici, els veïns del Partidor es queixen de l'estat general del barri, on en els últims anys s'han demolit els números 96 i 98 del carrer Sant Mateu, i els números del 13 al 19 del carrer El Camí. Altres punts on es veu el deteriorament de la zona són el número 104 de Sant Mateu, que es troba circumdat per tanques; i el solar buit que es troba en meitat del carrer la Sardina, on a través d'una de les portes que ha sigut forçada s'acumula gran quantitat de residus. 

Cal dir que l'Ajuntament contempla plans parcials per a actuar a la zona, concretament sobre els números 102-104 del carrer Sant Mateuamb la construcció d'uns habitatges socials com a part del pla ARRU, amb què construir 18 habitatges públics en 3 zones del centre de la ciutat.