El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els veïns volen panells d'informació local, millorar l'acústica del Teular i una bústia on tornar els llibres de la Biblioteca

Imatges d'altres municipis aportades pel veí que proposa panells informatius.

Consulta ací les tres propostes que han superat la valoració tècnica. Atenció, perquè enguany la votació tan sols serà en línia i no s'instal·laran bústies. 

Tres de les propostes presentades pels veïns als pressupostos participatius s'han considerat viables i passen a la fase de votació, que serà entre el 20 i el 26 de juliol. Per les circumstàncies actuals només s'obrirà la votació en línia.

Continua el procés dels pressupostos participatius a Cocentaina. Ja s'han fet públiques les propostes presentades pels veïns que han superat el criteri tècnic i que seran les que passen a votació entre el 20 i el 26 de juliol.

I són propostes molt concretes per ajudar en el dia a dia dels contestans. La primera és la sol·licitud d'un veí perquè s'instal·len panells informatius al municipi on es done informació local relativa a actes culturals, horaris d'autobusos i trens, esqueles, telèfons d'emergències, serveis essencials o bans de l'alcaldessa. El proposant reconeix que aquesta informació s'ofereix per Ràdio Cocentaina, o la gent la busca en xarxes socials, però no tots senten la ràdio o tenen accés habitual a Internet, i aquest veí ho considera una via útil perquè tots estiguen assabentats del més important al poble. Aquesta proposta va ser, en un principi, rebutjada perquè els tècnics entenien que s'havien d'instal·lar panells digitals, però el proposant al·lega que no, que basta amb cartelleria impresa que canviarien els funcionaris de l'Ajuntament, i sí que ha sigut acceptada.

La segona proposta reclama una millora acústica del Centre Cultural El Teular, amb una "elevada activitat musical". La proposta inclou un estudi sonor i l'execució de les actuacions més importants, sempre tenint en compte "el caràcter multidisciplinari del centre".

I per últim, es reclama la instal·lació d'una bústia a les portes de la Biblioteca, on els veïns puguen tornar els llibres en préstec de manera ràpida, dins o fora de l'horari.

Aquestes són les tres propostes que han superat l'estudi tècnic, però s'han presentat altres set propostes com ara pistes cobertes al poliesportiu o la plantació de 100 arbres a l'avinguda del País Valencià. Totes les propostes, acceptades o no, es poden consultar en el portal de participació ciutadana.

I ara s'obrirà el procés de votació, del 20 al 26 de juliol. Enguany, per les circumstàncies especials que vivim, la votació serà tan sols en línia, "no hi haurà possibilitat de dipositar una papereta física en cap de les urnes ubicades als punts votació, tal com s'havia fet en edicions anteriors, ja que no hi haurà votació presencial".

Per a poder votar cal tindre 16 anys i estar empadronat a Cocentaina. Es permet registrar dos DNI per adreça electrònica, "de manera que les persones que no tinguen adreça de correu electrònic puguen també exercir el seu dret de vot amb l'adreça de correu d'un amic o familiar".