El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els vestidors del Francisco Laporta d'Alcoi ja compleixen la llei del control i prevenció de la legionel·la

Imatge facilitada per l'Ajuntament d'Alcoi

S'han invertit 36.747 euros

S'han invertit 36.747 euros en 7 vestidors diferents del Francisco Laporta per tal de complir amb la reglamentació vigent relativa al control i prevenció de la legionel·losi, i també vetllar per la salut dels usuaris d’aquesta infraestructura esportiva alcoiana que acull milers de persones al llarg de l’any. Miguel Juan Reig, regidor d'Esports, indica que es tracta d'una obra que "no està a la vista però que era imprescindible tant per complir amb la legislació vigent de legionel·losis com per garantir la salut de la gran quantitat de persones que acudeixen fins al poliesportiu Francisco Laporta".

Els set vestidors on s’ha realitzat la col·locació de les electrovàlvules domotitzades són el Patín 1, Patín 2, el vestuari dels àrbitres del Patín, el de les pistes 1 i 2, el de karate i el del gimnàs. Concretament hi ha instal·lat vàlvules mescladores en un total de 74 dutxes i 42 lavabos. Aquests vestuaris se sumen a l’actuació del mateix tipus que es va realitzar mesos abans als vestuaris dels camps de futbol del poliesportiu.

La col·locació ha estat realitzada per l’empresa Foncafrío SLU i amb aquestes vàlvules s’aconsegueix que no hi haja trams de canonades superiors a cinc metres, tal com marca la normativa, de manera que es puga assegurar una circulació de l’aigua i una temperatura mínima superior a 50 graus.


L’obra suposa realitzar una instal·lació des de la sala de calderes fins als set vestuaris on estan col·locades les electrovàlvules domotitzades que actuaran segons els indicadors de les sondes de temperatura. Pel que, a més a més, de les vàlvules, també s’ha col·locat un controlador universal, un transformador de tensió, un programador digital, un actuador electromotoritzat per a vàlvules i sondes de temperatura. Segons indica la regidoria d'Esports en el mateix comunicat, també hi ha un funcionari municipal format en aquesta matèria que realitza actuacions mensuals i trimestrals, tal com ja es realitza en el Complex Esportiu Eduardo Latorre.