El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els vianants utilitzen més l’eix 'ciclopeatonal' d’Alcoi que els ciclistes

Pas amb càmera / Ajuntament

L'eix per a ciclistes i vianants va ser premiat per la Generalitat.

La càmera situada sota del ‘pont de les Paules’ ha detectat 12.267 accessos entre ciclistes i vianants entre gener i març de 2021. Concretament han sigut 6.534 persones caminant o corrent i 5.733 amb bicicleta.

L’Ajuntament d’Alcoi va millorar la seguretat d'un gran problema de seguretat per als vianants i ciclistes que existia des de fa molt de temps, en concret el pas per davall del ‘Pont de les Paules’.

La construcció de l'eix per a ciclistes i vianants va suposar la creació d'un recorregut amb un total de 9 quilòmetres amb dos carrils, un per cada sentit de la marxa, en un projecte que uneix la via verda situada en Batoi amb la passarel·la que uneix Alcoi amb Cocentaina. També es va millorar la seguretat d'un "gran problema de seguretat per als vianants i ciclistes", segons l'Ajuntament, que existia des de fa molt de temps, en concret el pas per davall del ‘Pont de les Paules’.


Premis i finançament
L'eix per a ciclistes i vianants va ser premiat per la Generalitat. Va aconseguir el segon premi en la categoria de més de 50.000 habitants en la IV Edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 de la Comunitat Valenciana, SEMcv-2019.


El projecte es va dur a terme amb una ajuda europea de Fons FEDER del 50% del cost total.


El regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez, indica que “l'eix per a ciclistes i vianants és una actuació complexa, nou quilòmetres, dos carrils i un traçat per una trama urbana com la d'Alcoi, però, des del primer moment, estàvem convençuts de què era bàsica per al present i futur de la ciutat, i per això no hem escatimat esforços perquè fora una realitat”. Martínez continua dient que Alcoi “aposta per la sostenibilitat i que puga reduir la utilització del vehicle i per tant la reducció d'emissió de partícules a l'atmosfera”.