El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els xiquets alcoians s'involucren en la presa de decisions de la ciutat

Imatge d'un dels tallers de la convocatòria.
  • El programa 'Educació per a la participació', també es conegut com els pressupostos participatius de les xiquetes i xiquets d’Alcoi.
  • De la quantia total, 20.000 € són per a inversions en la ciutat i 5.000 € per a activitats

25.000 € destinarà l'Ajuntament enguany per a materialitzar les propostes que nasquen del programa 'Educació per a la participació'. La iniciativa compta amb la participació d’un total d’11 centres educatius de la ciutat, sumats al CPEE Tomàs Llàcer.

La primera fase -ja iniciada- contempla dinàmiques en els centres educatius participants perquè els escolars reflexionen al voltant de la ciutat, i facen les seues propostes de millora. Les propostes que es decidisquen en cada centre arribaran a una jornada on un representant de cada escola aportarà les seues idees.

D'entre totes les iniciatives es farà una selecció que donarà com a resultat, les propostes finalistes. Després en cada centre educatiu, es votaran presencialment les propostes. El 30 d'abril es donaran a conéixer les iniciatives més votades que es portaran a terme a la ciutat.

La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán, explica que l'objectiu és que "els nostres xiquets i xiquetes reflexionen per a fer les seues propostes, fonamentant-les amb principis tan importants com el bé comú, la convivència, l'eficiència i sostenibilitat, la igualtat o la inclusió".