El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els xiquets tornen als col·legis

Entrades escalonades després de prendre la temperatura als escolars al col·legi Horta Major d'Alcoi

Vora 18.000 alumnes tornen aquest 7 de setembre al col·legi. No tenim dades sobre l'absentisme escolar registrat en aquest primer dia, sis mesos després de suspendre les classes presencials. 

S'inicia el curs 2020-2021, amb una emoció més intensa perquè fa ja sis mesos que els col·legis no rebien xiquets. La presa de temperatura, les mascaretes, la distància, i la rentada de mans han marcat els primers minuts en el col·legi. Però aquestes noves normes no han minvat l'emoció dels xiquets per retrobar-se.

Primer dia de cole i, tot i que no ha sigut com sempre, tampoc ha sigut tan diferent: retrobaments, il·lusió i moltes ganes per parts dels xiquets. Els pares sí que han estat més pendents de les noves normes: entrades escalonades, presa de temperatura abans d'accedir al centre, distància i mascaretes. En alguns moments puntuals s'han viscut moments de tensió a les portes d'algun centre per la nova situació, però la tònica general ha sigut de relativa tranquil·litat.

Primer dia als Salesians

Els diferents centres educatius han estat els últims mesos preparant-se per al nou curs. Alguns han fet obres per ampliar aules, altres han reorganitzat els espais exteriors per assegurar que tots tindran zona de pati, i altres han fet torns per evitar aglomeracions. També les programacions seran diferents enguany i alguns col·legis i instituts han fet adaptacions per a potenciar la competència digital de tota la comunitat educativa, i estar més preparats si cal de nou fer educació a distància. Siga com siga, reprenem una de les activitats més rutinàries de la nostra vida, gràcies a l'esforç de professorat i equips directius.

Joves fent cua per accedir a l'Andreu Sempere

A les nostres comarques inicien el curs aquest 7 de setembre vora 18.000 alumnes. A Cocentaina són 1.300 els xiquets que tornen a l'escola. I amb novetats, perquè els alumnes del Bosco aniran al nou aulari a l'antic alberg municipal, on estaran mentre duren les obres d'unificació del centre. L'alcaldessa Mireia Estepa assegura que "hem fet un esforç econòmic important per augmentar les hores de neteja i el material per garantir que es compleixen els protocols sanitaris que ha marcat Conselleria d'Educació. Ens enfrontem a un curs complicat per a l'alumnat, les docents i les famílies i des del govern ens esforcem per donar la seguretat que l'aprenentatge en les escoles, en la part que ens correspon, va a ser segur". També s'han invertit 3.000 euros en l'escoleta municipal per tal d'adequar els patins als grups i fer les aules bambolla. Estepa confia que tinguem "un curs ple d'aprenentatges que acreixerà la seua capacitat d'adaptabilitat donades les circumstàncies que estem vivint. Aquest curs és un repte i, estic segura, que el superarem!".

A Alcoi, són 11.500 els xiquets que comencen curs, i des de l'Ajuntament s'han posat reforços de neteja als centres educatius durant la jornada lectiva. L'alcalde Toni Francés ha enviat un missatge de suport i assegura que "estem preparats gràcies a l'esforç i treball que tota la comunitat educativa ha fet per adaptar les nostres aules i que siguen espais segurs".