El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els ODS, molt presents a 'La Promotora', la nova iniciativa de Fundació Novaterra presentada a Alcoi

L'objectiu de 'La Promotora' és crear empreses amb triple impacte: l'econòmic, el social i el mediambiental.

L'objectiu de 'La Promotora' és crear empreses amb triple impacte: l'econòmic, el social i el mediambiental. 'La Promotora' és la darrera iniciativa de la Fundació Novaterra. El projecte s'ha presentat a Alcoi. Des del marc global d'actuació que suposen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, La Promotora pretén al seu torn actuar de manera local, a través d'una xarxa de nodes o ‘promotores locals’ que aglutinen capital relacional des de la proximitat i les xarxes de confiança, convertint-se en reactors socials que promoga el canvi.

Ismael Abel, expert en emprenedoria i innovació, i coordinador de la iniciativa, ha ressaltat alguns dels aspectes clau del que és i pretendre aportar La Promotora a l'ecosistema emprenedor. “Busquem construir i enfortir ecosistemes locals per a identificar, impulsar i consolidar Empreses Socials que resolguen reptes socials i ambientals, generant ocupació digna i amb un model de negoci sostenible. Crear i fer créixer empreses socials de triple impacte, i al seu torn transformar empreses que no ho són en empreses més socials”, destaca Abel.

En la presentació a Alcoi de la Promotora han participat activament Juan Ignacio Torregrosa, Director del Campus d'Alcoi de la UPV; Antonio Kadic, Gerent de TotEcològic; i Lalo Blanes, CEO de Up2City i president de AVVE. Així com l'Alcalde d'Alcoi, Toni Francés, qui ha destacat en la seua intervenció el compromís de la ciutat d'Alcoi “amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible per a construir una ciutat millor per a tota la ciutadania”.


Toni Francés ha indicat a la presentació que “el creixement econòmic no equival a progrés. Fins i tot en èpoques de gran creixement econòmic han crescut les desigualtats. Precisament perquè no s'ha tingut en compte l'impacte social i ambiental d'aqueix creixement”. “La igualtat d'oportunitats no és una realitat, sinó alguna cosa que hem de construir i treballar des de l'esforç i la conscienciació. No tots partim de la manyaga punt d'eixida. Hi ha ciutadans i ciutadanes que necessiten del nostre suport per a accedir a aqueixes oportunitats que necessiten i que mereixen”, ha recordat l'Alcalde de la ciutat d'Alcoi.