El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Colla Ecologista La Carrasca,

Colla Ecologista La Carrasca

Emergència climàtica. Què podem fer?

Xarrada i presentació del llibre “Manual de lucha contra el cambio climático“. Dijous 6 de febrer, 19.30 hores, a Detroit Llibres.

El sistema de producció en què vivim ha generat una devastació social i ambiental sense precedents en la història de la humanitat. De totes les transformacions, el canvi en la composició de la nostra atmosfera i el calfament global del planeta destaquen pel seu potencial catastròfic, ja que modifiquen els climes en què la nostra espècie ha proliferat.
 
Cal entendre tot el que està ocorrent al nostre món, i fer-ho de la manera més ràpida possible. Aquest manual, de divulgació científica i de lluita, fa un repàs a la base científica del canvi climàtic i ens informa sobre el possible escenari que s’obri per a l’Estat espanyol i per al món segons els camins pels quals la civilització opte en els pròxims anys. Energia, transports, alimentació, salut, boscos, oceans, riquesa, economia, desigualtat, democràcia, poder, etc., són assumptes relacionats amb el canvi climàtic; no hi ha cap aspecte de la nostra vida que no es veja afectat.
 
Aquest llibre, que recull les dades científiques més actualitzades i més fiables, té com a objectiu explicar des del començament què està passant amb el clima i amb el planeta, què succeirà en el futur i el que podem fer col·lectivament per a fer front a aquesta situació. A més, analitza les solucions que hi ha, però des d’una perspectiva crítica: no totes són bones, moltes no funcionen i fins i tot tenen l’efecte contrari al que necessitem.
 
L’escenari no és bo i hi ha la possibilitat que la vida humana al planeta es deteriore de forma irreversible. Tenim poc de temps i molt per fer. Si l’espècie humana pretén tindre un futur, necessita lluitadors i lluitadores, persones informades, organitzades i decidides a rescatar el futur. Eixa és la raó d’este manual de lluita. Per a aprendre i per a ensenyar a combatre.