El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Emilio Domenech, el periodista 'de moda' a les eleccions dels EUA, és d'Alcoi, de la Llana i ha estudiat a Cotes Baixes i La Salle

Emilio Domenech

Emilio Domenech ve a Alcoi "sempre que pot encara que aquest any ha sigut més complicat pel tema de la pandèmia". Assegura que els seus millors amics continuen estant a Alcoi i a la Fila Llana, i la seua família continua vivint a Alcoi.

Ha sigut el jove periodista que ha deixat bocabadat a tots els teleespectadors de La Sexta amb les seues anàlisis sobre les eleccions entre Trump i Biden. Emilio Domenech, de 30 anys, ho sap pràcticament tot sobre els comicis als EUA. A més, el que no tothom coneix, és que té les seues arrels, familia i millors amics a Alcoi. També ha estudiat a l'IES Cotes Baixes i a La Salle, i és fester de la Filà Llana.

Emilio Domenech és un gran coneixedor dels nous formats periodístics, ja que té molts seguidors a les seues xarxes socials, sobretot a Twitter i Twitch, una plataforma de recent creació per fer vídeos en directe. També una Newsletter molt seguida.

Segons ha contat a ARAMULTIMÈDIA, "va a Alcoi sempre que pot encara que aquest any ha sigut més complicat pel tema de la pandèmia". Assegura que els seus millors amics continuen estant a Alcoi i a la Fila Llana, i la seua família continua vivint a Alcoi.

Treballa des de Nova York per Newtral, la productora d'Ana Pastor, realitzant contingut audiovisual sobre política dels EUA. Fins fa poc temps treballava per a Edicions Conde Nast, el grup editorial que posseeix revistes com Vogue, Vanity Fair o Glamour. Escrivia sobretot informació referent a 'celebrities'. Però el gran salt per ser conegut a tota Espanya ha estat quan ha pivotat cap al periodisme polític dels EUA i, més concretament, en les eleccions de Biden i Trump.

ARAMULTIMÈDIA ha preguntat a Domenech sobre el futur de les eleccions als EUA. El periodista alcoià ha contat que "Joe Biden, fins a finals de gener que el juren com a president, no va a poder exercir les seues funcions de forma normal. A més, depenent del que passe a Georgia, pot decidir qui controla el Senat. Ahí es podrà veure la classe de bloqueig que puguen fer els republicans per als distints projectes legislatius que té al cap Joe Biden amb l'ajuda dels seus aliats en el capitoli".

Assegura que "les primeres ordres que signarà Biden seran per tirar enrere tots aquells canvis que haja fet Trump en els últims 4 anys. Trump també havia tirat enrere tot el que havia fet l'administració Obama en els 8 anys anteriors quan Joe Biden era vicepresident".