El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Emma Mataix serà la primera dona Jutgessa de Pau de Castalla

Castalla / Pàgina web de Lacados Galvañ

La seleccionada per a fer el càrrec de Jutgessa de Pau és Emma Mataix Gisbert, convertint-se en la primera dona ocupant aquesta labor i substituint a Juan Francisco Mira Prats, qui ha estat els últims 8 anys exercint aquestes funcions.

Aquest 2 d'octubre, el Ple Municipal de Castalla va aprovar per votació la designació de la nova Jutgessa de Pau de la localitat, en les que 3 persones han sigut les candidates.

La seleccionada per a fer el càrrec de Jutgessa de Pau és Emma Mataix Gisbert, convertint-se en la primera dona ocupant aquesta labor i substituint a Juan Francisco Mira Prats, qui ha estat els últims 8 anys exercint aquestes funcions. Natural de Castalla, Emma té 30 anys, Psicòloga i un Màster en Intervenció Victimologia i Criminològica, exercint com a psicòloga en l'actualitat al centre de la localitat.

La seua labor la portarà a terme des de les dependències municipals, on s'encarregarà de resoldre les qüestions vinculades a la responsabilitat del títol, sempre que estiguen regulats per la Llei del Poder Judicial.

Des del Govern Municipal destaquen que Emma és "una professional preparada per al càrrec, ja que compta amb una bona formació i experiència en el camp de la mediació, atenció i ajuda als altres".

Després de la seua elecció, la designació serà presentada davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a què, en comprovar que compleix tots els requisits, es procedesca al seu nomenament i publicació oficial.