El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Emotiu homenatge a Enric Valor en la nit de Sant Joan a Ontinyent

Homenatge a Enric Valor a Ontinyent.
  • Diverses associacions i entitats locals i comarcals es van citar en l'homenatge a l'escriptor valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va organitzar la vesprada del dimecres, al parc del poeta Vicent Andrés Estellés, un homenatge al gramàtic i escriptor valencià.

A les 20.00 hores diverses associacions i persones a títol individual es van citar a aquest parc ontinyentí per retre un homenatge a Enric Valor. ACPV cada any celebra la Nit de Sant Joan i enguany han volgut reivindicar en un dia tan rellevant la figura de l’escriptor, remarcant així la seua importància per a la cultura valenciana.

L’homenatge es va centrar en la lectura de la rondalla ‘Nabet’ d’Enric Valor, la qual conta la història d’Adrià i Maria-Agres, que es casaren a Bèlgida i el que més desitjaven era tindre fills que els ajudaren. A mesura que passava el temps, la parella no en tenia un i començaven a desesperar-se. “Jo voldria un xiquet, encara que fóra petit com un nabet!”, i així va ser. Era tan menudet com un nap, i li posaren, precisament, Nabet, però el que li faltava de grandària ho tenia d'espavilat i de valent.

Les associacions i entitats locals i comarcals que també van participar en aquest acte van ser l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, la Muixeranga de la Vall d’Albaida, l’Ateneu Ca la Mera, el Cine Club Utiye, la Plataforma Feminista d’Ontinyent, la Colla Ecologista l’Arrel i Vilaweb Ontinyent.