El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Empar Marco anuncia que la tele Àpunt obrirà abans de l'estiu

Empar Marco i a la seua dreta, Verònica Cantó
En les jornades de sociolingüística al campus d'Alcoi

La nova tele pública valenciana emetrà abans de l'estiu. Així de clar ho ha dit la directora general de l'ens de radiotelevisió en el transcurs de les XXIII Jornades de Sociolingüística celebrades al campus d'Alcoi aquest cap de setmana. El pobre pressupost de 50 milions per a 2018 i els problemes tècnics i d'adaptació a la nova tecnologia audiovisual no impediran que la tele torne

La implantació de la nova radiotelevisió valenciana avança a bon ritme, no al que voldria l'ens i els seus dirigents, però segons la directora general, abans de l'estiu es podran veure les primeres emissions d'Àpunt. Una televisió que creixerà amb el pas del temps però que naix adaptada als temps tecnològics. De fet en poques setmanes estrenaran una plataforma multimèdia. Segons Empar Marco, "la nova televisió no pot agafar el model de l'antiga RTVV. El transmèdia, les múltiples pantalles, la manera de consumir televisió ha canviar, i Àpunt seguirà aquest sistema".

La directora general de la nova tele i la ràdio ha dit que ja es percep l'efecte que sobre el sector audiovisual ha tingut el naixement de la Corporació de mitjans públics de la Comunitat Valenciana. La ràdio començà a emetre l'11 de desembre i la web el 18 de desembre passat. Ara per ara s'estan produint més de 30 programes de televisió per a Àpunt per part de productores que estan donant feina unes 2000 persones.

Aquesta informació l'ha facilitada en la cloenda de les XXIII Jornades de Sociolingüística celebrades al Campus d'Alcoi aquest cap de setmana.