El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Empitjora la situació a la Residència Mariola

Ara com ara, 18 de desembre, la residència compta amb 23 positius entre els residents i 3 entre el personal. En l'última quinzena han faltat 8 majors a la residència, dels quals 6 eren positius en coronavirus. Els altres dos tenien altres patologies. Per contra, 6 majors ja han rebut l'alta i ara són negatius en coronavirus.

Durant l'última quinzena els casos positius entre residents s'ha incrementat i han perdut 6 majors amb coronavirus. Per contra, 6 majors positius s'han recuperat i els han donat l'alta. Des de la Residència asseguren que estan rebent molta ajuda.

La residència de majors Mariola la Asunción del Preventori és un dels punts delicats per la situació dels majors que hi resideixen, dependents i amb patologies prèvies. El brot, que en un principi es pensava que tindria menys recorregut, ha afectat més residents dels que esperaven.

Des de la Residència expliquen que feien tests ràpids i detectaven més positius, així que han fet una segona ronda de PCR en tota la residència, personal i residents. El centre compta amb vora 50 majors i 70 membres del personal, i el resultat de les proves ha sigut de 23 positius entre els residents i 18 entre els treballadors (tot i que tan sols 3 treballadors han donat positiu en l'última ronda de PCR).

La Residència ha aïllat tota una planta, la segona, on estan els residents que han donat positiu. La directora del centre, Carmina Laliga, assegura que està rebent molta ajuda tant de la UHD, la Unitat d'Hospitalització a Domicili; com de la resta del Departament de Salut, amb una metgessa de la Fàbrica que els visita cada dia, i sense problemes a l'hora de cobrir les baixes o quarantenes del personal. No hi haurà visites aquest Nadal per a cap resident, positiu o no, perquè donada la situació no volen arriscar-se.

Però no tot són notícies dolentes perquè ja s'ha donat d'alta a 6 majors que s'han recuperat del coronavirus. I cal recordar l'esforç de tot el personal, que des de fa més d'un mes no miren horaris.

ARAMULTIMÈDIA valora i agraeix la informació directa que ens ofereixen des de la Residència de majors Mariola la Asunción.