El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Empoderament femení, busties contra el masclisme, defensa personal, ponències i molt més a la programació del 25N d’Alcoi

Busties contra el masclisme / AM

El programa complet de la campanya podeu consultar-lo ací.

Alcoi celebra un any mes el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones al voltant del 25 de novembre. A banda de la unitat d’Igualtat de l’Ajuntament, també participen moltes entitats.

El programa complet de la campanya podeu consultar-lo ací. El lema d’aquest any és ‘Si eduquem en igualtat...’. Una de les activitats que espera tindre gran acceptació per part de la ciutadania és la jornada en matèria de violència de gènere que se celebrarà a l’Àgora a partir de les 9 h aquest dimarts 8 de novembre. Membres del projecte ALBA explicaran el programa i parlaran, entre altres aspectes, de les agressions masclistes en l’oci nocturn i la submissió química.


A més hi haurà activitats per a tots els públics com concurs de dibuix, taller de defensa personal o exposicions a distints espais d’Alcoi.

El divendres 25 de novembre, el dia central, hi haurà un gran nombre d’activitats. Ja a les 10.30 hores, ACOVIFA instal·larà una mesa informativa sobre violència de gènere a la plaça d’Espanya, on a les 12 hores serà la lectura del manifest per part de l'associació ACOVIFA i homenatge a les víctimes assassinades per la violència de gènere en 2022, amb la col·laboració de l’Associació de Persones Sordes d’Alcoi i la participació dels centres educatius. Aquest acte l’organitzen ACOVIFA i la Unitat d’Igualtat de l'Ajuntament d’Alcoi.

A les 13.30 hores l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi acollirà la inauguració de l'exposició «Autoprotecció i reconstrucció» dirigida per Inma Aledón i Diana Ortiz, dins de les assignatures de projectes de 2n i 3r curs. Proposta creativa d'estampació sobre xals il·lustrats com a representació de l'autoprotecció i superació de les dones sotmeses a la violència masclista. Organitza l'EASD Alcoi amb la col·laboració de l’alumnat de Fotografia.

El mateix dia, a les 17 hores al Centre Social Zona Nord, organitzat per, De mare a mare, es podrà veure el documental de Laura Mascaró «Parto Respetado. Por el derecho a nacer y parir en paz». També el divendres, 25 de novembre, hi haurà un espectable teatral: MIGRARE. De Cia. Maduixa. Per acabar amb els actes de divendres, la infància que forma part de CliaAlcoi portarà a terme la gravació i difusió del TikTok amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere.

Aranza de Gracia, regidora d’Igualtat, ha explicat que "hem triat el lema d’aquesta campanya perquè ‘Educar en igualtat’ és formar a xiquetes i xiquets en el respecte a la diversitat de gènere i sexe, coeducant per a conviure de manera pacífica i per a gestionar i resoldre els conflictes. Pel que s’ha d'orientar aquest procés contribuint a eliminar de la nostra societat la violència en general i, específicament, la violència exercida contra les dones. El nostre full de ruta continua amb la lluita contra la violència masclista”.