El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Emprenedoria en any de pandèmia: es creen menys empreses però s'incrementa l'interés

AMB VÍDEO: El CEEI Alcoi València presenta balanç de l'any 2020, un any atípic marcat per la pandèmia.
 

El CEEI ha reduït vora un 30 per cent les activitats dirigides a la creació o consolidació de noves empreses durant el 2020. Però les atencions d'assessorament o els programes de formació sí que s'han vist incrementats.

El CEEI ha mantingut la seua activitat durant el 2020, tot i que adaptada a la pandèmia. La web ha rebut més de 400.000 visites, i el director del CEEI Jesús Casanova ha fet especial menció als canals que gestiona el CEEI d'Alcoi, amb un creixement general del 58 per cent.

Durant el 2020 també s'ha activat el grup de treball per a identificar les necessitats territorials i empresarials de les comarques de l'Alcoià i Comtat, on s'han concretat 28 activitats. Al llarg del 2021 es triaran "les que puguen tindre més interés per a potenciar-les".

Però, com era d'esperar, el nombre d'empreses creades que han utilitzat els serveis del CEEI ha descendit en 2020 respecte a l'any anterior. S'han conclòs 16 plans d'empreses, quan en 2019 fores 23; i s'han creat 8 empreses enfront de les 13 del 2019. Sí que es nota un increment en l'ocupació dels mòduls empresarials a l'edifici del CEEI. Dels 25 que disposen, estan ocupats 18, tres més que el 2019.

En el vídeo, el director del CEEI Alcoi-València explica alguna d'aquestes xifres. També intervenen Julia Company, directora de l'IVACE, qui destaca la col·laboració entre institucions i empreses; i el regidor de promoció econòmica d'Alcoi Alberto Belda qui valora la capacitat resilient i emprenedor de les comarques.