El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Els bombers treballen en la vesprada d'este dissabte per sufocar un incendi forestal declarat en la zona de l'Orxa, entre El Comtat i la Vall d'Albaida, i en el qual treballen 10 mitjans aèris. Han fixat el foc concretament en terme de la Vall de Gallinera. A les 21:00 continua actiu.

Més informació

Incendi forestal a prop de L'Orxa que es veu des de tot El Comtat

Empresaris de la Foia transmeten al Consell la manca de mà d'obra qualificada

Encontre entre els empresaris i el director general Manolo Gomicia.

Empreses de la comarca, en col·laboració amb professors de l'IES La Foia  estan desenvolupant un nou projecte d'FP per a adaptar la formació a les necessitats actuals de les indústries de la comarca.

L'Associació d'Empresaris Foia de Castalla (IBIAE), ha traslladat al Consell de la Generalitat, a través del director general d'FP, Manolo Gomicia, la necessitat de mà d'obra qualificada a la comarca.

L'encontre entre la patronal i Gomicia ha tingut lloc a l'IES La Foia d'Ibi, on el director general ha visitat les instal·lacions del centre educatiu, en especial les aules dels cicles formatius de la família de fabricació mecànica (motlle i plàstic).

Recorden des d'IBIAE que el cicle de plàstic que s'imparteix en Ibi és l'únic en tota la província d'Alacant, i un dels dos a tot el País Valencià. Afegeixen que "l'IES La Foia reuneix les millors condicions per a qualificar als futurs treballadors, ja que es troba en un context on el sector metall-mecànic-plàstic és el principal motor econòmic i d'ús de la zona".

D'altra banda, tant el president com el director d'IBIAE, Pedro Prieto i Héctor Torrente respectivament, han explicat a Gomicia un nou projecte d'FP que estan desenvolupant empreses i professors de l'IES La Foia per a adaptar la formació a les necessitats actuals de les indústries de la comarca. Per a això, van proposar al director dos nous cicles d'FP, tots dos en la modalitat de formació professional dual.