El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Empreses, ajuntaments i Consell debaten a Alcoi sobre la necessària transició energètica

La vicepresidenta Mónica Oltra anuncia en Alcoi l'increment en 2019 en un 40 per cent de les ajudes de l'IVACE destinades a les empreses que volen ser més eficients energèticament.

Segons les previsions d'AVAESEN, l'Associació Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia, en els pròxims 4 anys s'invertiran més de 3.000 milions en aquest sector, i es crearan vora 1.500 llocs de treball qualificat i estables a la Comunitat Valenciana. El canvi a un ús més eficient i sostenible de les energies no és tan sols una qüestió mediambiental, sinó també econòmica. Cal invertir ara a millorar les instal·lacions per a poder competir demà en un món on l'eficiència energètica serà clau.

El Fòrum d'Energies Renovables, celebrat a Alcoi

I des de la Generalitat Valenciana volen facilitar a les empreses aquesta transició, i per això l'any pròxim l'IVACE destinarà 17,8 milions d'euros, un 40 per cent més que el 2017, en ajudes a empreses que vulguen reduir el seu consum energètic. Ho ha anunciat a Alcoi la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant el Fòrum Energies Renovables i Autoconsum. Oltra assegura que el govern del botànic aposta per un model econòmic "innovador, solidari, inclusiu, social i sostenible. I que està íntimament lligat amb un model energètic on les renovables són clau. Perquè sense l'aposta per la sostenibilitat, no hi ha futur possible". 

Mónica Oltra clausura el Fòrum d'Energies Renovables

El Sercotel d'Alcoi ha acollit aquest Fòrum d'Energies Renovables i Autoconsum, organitzat pel diari Alicante Plaza, i que ha clausurat la vicepresidenta del Consell. També han assistit el conseller d'economia sostenible Rafa Climent, i la directora de l'IVACE Julia Company, així com alcaldes i regidors de municipis de les nostres comarques. També han participat empresaris, així com associacions empresarials com FEDAC, interessats per la transició energètica adaptada a cada sector en concret.