El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Empreses d'Ibi i comarca demanden treballadors qualificats en transformació de plàstics i fabricació de motles

AIJU
AIJU acull una jornada el divendres 11 de maig per informar de la situació al personal docent de Secundària i Batxillerat

Les empreses associades a l'Institut Tecnològic del Producte Infantil i Oci (AIJU) necessiten treballadors qualificats en la transformació del plàstic i la fabricació de motles. Per tal de conscienciar d'aquesta mancança de professionals, el divendres 11 de maig se celebra en el mateix institut una jornada dirigida a responsables de centres educatius de Secundària i Batxillerat.

Des d'AIJU reconeixen la "carència" de perfils qualificats en el sector plàstic/motles de les nostres comarques. Altra de les dades que aporta l'institut del producte infantil i l'oci és que a poc a poc hi ha més dones que van incorporant-se a aquest tipus de feina, malgrat que encara la majoria són hòmens.

Manuel Aragonés, director d'AIJU, posa de palés “la importància de transmetre tots els perfils professionals qualificats que requereixen aquest tipus de companyies als joves que es van a formar. El propòsit és facilitar que, tant els pares com els alumnes, a través dels orientadors o altres professionals, puguen rebre una informació el més completa i realista possible que afavorisca el coneixement d'aquestes professions i les seues possibilitats de contractació”.

A la jornada del divendres 11 de maig assistiran, entre d'altres, Rafael Serralta, alcalde d'Ibi; Héctor Torrente, Director d'IBIAE o el mateix Manuel Aragonés. La jornada serà clausurada per Marina Sánchez, directora general d'FP i Ensenyances de Règim Especial de la Conselleria.